Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
26. ledna 2022 v 7:57
Čas čtení 0:56
Radim Šlechta

KORONAVIRUS: V Česku přibylo přes 40 tisíc nakažených, nejvíce za celou dobu pandemie

KORONAVIRUS: V Česku přibylo přes 40 tisíc nakažených, nejvíce za celou dobu pandemie
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Shrnujeme aktuální pandemické dění.

V Česku dramaticky stoupl počet koronavirem nakažených osob. Za úterý odhalily testy 42 073 nakažených nemocí covid-19. Přibylo 39 614 osob nově infikovaných a 2 459 s tzv. suspektivní reinfekcí, tedy lidí, kteří mají pozitivní PCR test a zároveň od jejich posledního PCR testu uběhlo alespoň 60 dní. Dohromady se jedná o rekordní počet nakažených. Vyplývá to z dat Ministerstva zdravotnictví.

Vedle samotného počtu nakažených stouplo také incidenční číslo, tedy počet infikovaných osob na 100 tisíc obyvatel za poslední týden. V současnosti je toto číslo na hodnotě 1 689. Za včerejšek zároveň přibyl také počet pozitivně testovaných osob starších 60 let. Testy odhalily 1702 nakažených osob v této skupině.

Doporučeno
Duševní zdraví vysokoškoláků: Jak s ním zahýbal koronavirus a kam se obrátit, když máš potíže? Duševní zdraví vysokoškoláků: Jak s ním zahýbal koronavirus a kam se obrátit, když máš potíže? 26. ledna 2022 v 7:00

Mírně stoupl také počet hospitalizovaných lidí, na nemocniční lůžka je odkázáno 1781 pacientů s covidem-19, z toho je 200 osob ve vážném stavu. Počet vážných případů oproti minulému týdnu tedy mírně klesl, i když hospitalizace jako takové naopak mírně vzrostly. Od začátku pandemie zemřelo v souvislosti s nemocí covid-19 již 37 092 lidí.

Nejvíce zasažené pandemií jsou v současnosti střední Čechy v čele s Prahou.  V okrese Praha-východ za poslední dva týdny přibylo 2 481 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Naopak poměrně dobře pandemii v současnosti zvládá severní Morava.

Za včerejšek své očkování proti nemoci covid-19 dokončilo přibližně 3 700 osob, 30 tisíc lidí sáhlo po třetí, posilující dávce. Kompletně proočkovaných je v České republice přes 6,7 milionu lidí. Dalších téměř 3,6 milionu osob již dostalo posilující dávku.

Domů
Sdílet
Diskuse