Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2022 14:30
Čas čtení 5:39
Tímea Krauszová

Záleží ženám na velikosti penisu a jsou pomůcky v posteli znamením, že muž „selhal“? Vyvracíme nejčastější mýty o mužích

ZAJÍMAVOSTI SEX SEXUALITA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Sexuologové vysvětlují, kdy je problém s erekcí již zdravotní poruchou a v jakém případě je vhodné zařadit k sexu i erotické pomůcky, bez ohledu na to, co říká tvé ego.

Ve skutečnosti ženy nevyhledávají velké penisy tak často, jak to občas vypadá na Pornhubu. Kromě toho spíše než délku řeší šířku a nepřekvapivě techniku ​​partnera. O mužském pohlavním údu stále kolují internetem různé dezinformace a zbytečně tak snižují sebevědomí a zasahují do kvality vztahů.

Myslíš si, že erotická pomůcka v posteli znamená, že jako muž selháváš? Stalo se ti už, že navzdory touze po sexu nepřicházela erekce a obě strany pociťovaly zklamání? Z pohledu lékařů jsou to otázky, které páry běžně řeší, a obírají se tak o zážitky v posteli pro nejistotu nebo nedostatek informací. I proto v Refresheru pravidelně píšeme o lidské sexualitě a o sexu – bez studu, bez předsudků, a zejména odborně.

Pokud si chceš přečíst více textů o lidské sexualitě, sleduj tuto sekci. Rozebíráme vše od sexuální orientace přes sexuální preference a taktiky až po aktuální informace o tom, co víme o sexualitě lidí. Nechybí názory odborníků a pohled současné vědy na to, co (ne)děláme ve vztazích.

Pochybné informace najdeš na internetu i o vagíně. Není pravda, že se mění počtem partnerů, ale ani to, že pokud je žena zamilovaná, nemá problém cítit se vzrušená a zvlhnout. Pokud chceš vědět více o ženském těle a mýtech, které jsou s ním spojeny, klikni sem a přečti si odpovědi od lékařky. Pokud nás chceš podpořit při tvorbě takových článků, přidej se do klubu Refresher+.

Větší není lepší

Navzdory vtipům, narážkám či nesčetnému množství filmů, kde velikost penisu hraje roli, z vědeckého pohledu platí, že to není úplně pravda. Podle studie z roku 2002 až 77 % žen vůbec nezáleží na délce penisu jejich partnera. Kromě toho ženy, které délku označily za důležitou, rovněž označily za důležitou šířku penisu. Tyto údaje zdůraznily i účastnice dalšího průzkumu.

vzťah, pár, dvojica, muž a žena, posteľ, sex
Zdroj: Pexels/Roman Odintsov/na voľné použitie (ilustračná fotografia)

Přestože si téměř čtvrtina žen z této studie spojuje velikost s představou kvalitního sexu a není jim zcela ukradená, vzhledem k datům o průměrných délkách penisů a vagin to vůbec nemusí znamenat něco špatného. Navíc i příliš velký penis může být problém, upozorňuje sexuoložka Dana Šedivá.

Doporučeno
Jak dosáhnout orgasmu pomocí mačkání stehen? Seznam se se syntribací, netradiční masturbační technikou Jak dosáhnout orgasmu pomocí mačkání stehen? Seznam se se syntribací, netradiční masturbační technikou 20. dubna 2024 8:00

„Kromě pornografie velké penisy opravdu nejsou tak oblíbené. I zde platí zlatá střední cesta. Muži s velkým penisem se musí při sexu neustále kontrolovat, držet se dál, nemají ten nejbližší kontakt, po kterém touží. Problematické jsou i jisté polohy,“ řekla pro Refresher.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 110409 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaký je podle dostupných vědeckých průzkumů průměrný penis.
  • Co říká zkušená sexuoložka o délce, která už může ve vztahu způsobit problém.
  • V jakém případě je vhodné sáhnout po erotické pomůcce a co to podle lékařky znamená pro muže.
  • V jakých případech může selhat erekce a kdy už s tím je potřeba jít za lékařem.
Domů
Sdílet
Diskuse