Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2022 18:00
Čas čtení 3:48
Radim Šlechta

Nejlepší alba týdne: Oliver Tree ti změní pohled na život, digitální růže Big K.R.I.T. neumírají a své si najdou i fanoušci K-Popu

Nejlepší alba týdne: Oliver Tree ti změní pohled na život, digitální růže Big K.R.I.T. neumírají a své si najdou i fanoušci K-Popu
Zdroj: Flickr/The Come Up Show/volně k užití
HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Co by to bylo za pátek bez výběru nejlepších desek na víkend? Tady ho máš!

Je pátek. Většina lidí se touto dobou těší na víkend a přemýšlí, co bude uprostřed zimy dělat. Na horách je sněhu dost a únorových zážitků existuje řada. Otázkou ale je, jaké melodie tě budou následujícím víkendem a snad i celým dalším týdnem provázet. Pátek naštěstí kromě víkendu znamená také den, kdy umělci vydávají nová alba, aby potěšili své fanoušky.

Stejně jako každý týden, ti i dnes přinášíme přehled nejlepších desek týdne, které se rozhodně vyplatí si poslechnout. Těšit se můžeš na pořádnou dávku rapových bangerů, ale i na příjemné indie melodie a i fanoušci rocku si přijdou na své. S novou deskou přišel například Oliver Tree, kapela Metronomy nebo rapper Big K.R.I.T., o všech deskách ti více řekneme níže. Tobě stačí si jen projet seznam níže a rozhodnout se, co si o sluchátek o víkendu pustíš zrovna ty.

Nezapomeň nám napsat do komentářů, které album tě zaujalo nejvíc a které ti hned po prvním poslechu přirostlo k srdci. Dej nám také vědět, jestli je něco, na co jsme ve výběru zapomněli, ale rozhodně by to nikomu nemělo chybět v oblíbených skladbách na Spotify. A teď už k samotnému výběru.

1. Metronomy – Small World

Hravý indiepopový celek od kapely Metronomy ti nabídne všechno, co čekáš od víkendového alba. Melodie i harmonie jsou velmi zajímavé stejně tak jako použité zvuky. Po zvukové stránce tě zaujme rozmístění nástrojů ve sluchátkách. Jednotlivé nástroje jsou od sebe „vzdálenější“ než možná čekáš, ale dohromady skvěle fungují.

Doporučeno
Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? 10. listopadu 2023 15:05

Joseph Mount, který písně tvořil vyprávěl o tom, že proces psaní během pandemie, byl velmi zajímavý. Podle něj se chtěl celou dobu zapomenout, že nějaká pandemie existuje a album tak představuje únik z koronavirového světa.

„Když jsem začal psát písničky, představoval jsem si, že jsem producent a že je jednoho dne nazpívá zpěvačka. Vždycky jsem zpíval falzetovým hlasem a hodně vysoko. I když mi to nikdy nebylo nutně příjemné, prostě jsem to tak dělal. Tím jsem se snažil být trochu dospělejší. Chtěl jsem s Metronomy dospět,“ řekl Joseph.

Domů
Sdílet
Diskuse