Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2022 11:12
Čas čtení 2:29
Vojtěch Vanda

Nedělní počet nakažených koronavirem byl nejnižší od začátku ledna. Klesají i počty hospitalizovaných

Nedělní počet nakažených koronavirem byl nejnižší od začátku ledna.  Klesají i počty hospitalizovaných
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počty nakažených klesají, v Evropě se bude rozvolňovat. Půjde takovou cestou i Česko? Odpověď není úplně jasná.

Celkem 4 267 nově nakažených osob. Tolik pozitivních lidí na koronavirus bylo v neděli zaregistrováno v České republice podle statistik ministerstva zdravotnictví. Jedná se o nejnižší nárůst nakažených za posledních šest týdnů a jak je vidno, celý tento den se nesl ve znamení poklesu. Kromě toho totiž klesl i počet hospitalizovaných osob, ale i počet vykonaných PCR testů.

Doporučeno
Nová subvarianta omikronu BA.2 se šíří rychleji, podle studií způsobuje i těžší průběh onemocnění Nová subvarianta omikronu BA.2 se šíří rychleji, podle studií způsobuje i těžší průběh onemocnění 20. února 2022 12:04

Podle ministerstva zdravotnictví se nakazilo 4267 osob673 osob se reinfikovalo. Naposledy byl nižší počet nakažených 9. ledna. V neděli ale bylo provedeno jen 14 988 PCR testů a 4 631 antigenních testů, což jsou výrazně nejnižší čísla za poslední dobu i v porovnání s posledními dvěma týdny. 

Nejméně příznivá situace je momentálně v Jihomoravském kraji, konkrétně na Blanensku, kde je incidente 1361 nakažených na 100 tisíc lidí za týden. Čísla výrazně nad tisíc prakticky lemují celý kraj. Podobně špatně jsou na tom okresy Rokycany nebo Tachov v Plzeňském kraji, Rychnov nad Kněžnou v Královéhradeckém kraji či Moravskoslezský kraj.

Domů
Sdílet
Diskuse