Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2022 11:45
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Válek: Čím dříve sundáme respirátory, tím lépe

Válek: Čím dříve sundáme respirátory, tím lépe
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS VLASTIMIL VÁLEK
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) ve středu promluvil o tom, kdy bychom mohli odložit respirátory. Čím dříve k tomu prý dojde, tím lépe, ale na některých místech s nimi musíme počítat i do budoucna.

Vláda dnes bude jednat o rozvolnění koronavirových opatření, ale také o tom, zda je vhodné zrušit proplácení preventivních PCR testů. Před jednáním se k rozvolnění vyjádřil i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09), podle kterého bychom již brzy mohli odložit respirátory, a to i na hromadných akcích a v městské hromadné dopravě. Na některých místech by však povinnost nosit ochranu dýchacích cest mohla zůstat.

Doporučeno
Zájem o očkování klesá. Do Česka přesto míří stovky tisíc nových vakcín, pro které není využití Zájem o očkování klesá. Do Česka přesto míří stovky tisíc nových vakcín, pro které není využití 23. února 2022 11:00

Budeme se bavit o řadě míst, na kterých se postupně přestanou nosit roušky, bude to krok po kroku. Nejvíce nebezpečné je přestat nosit roušky například ve zdravotnických zařízeních, to asi každý chápeme,“ řekl Vlastimil Válek (TOP 09) před jednáním vlády.

Domů
Sdílet
Diskuse