Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2022 11:00
Čas čtení 1:19
Tereza Šnajdrová

Zájem o očkování klesá. Do Česka přesto míří stovky tisíc nových vakcín, pro které není využití

Zájem o očkování klesá. Do Česka přesto míří stovky tisíc nových vakcín, pro které není využití
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví řeší zásadní problém. Do Česka míří stovky tisíc nových vakcín, ale zájem o očkování klesá a dávky tak mohou přijít nazbyt.

Do Česka v příštích týdnech přijde 772 tisíc nových vakcín od společnosti Novavax, ale jak se zdá, zájem o ně není. V předregistraci, která byla spuštěna začátkem února, se k očkování „tradiční vakcínou“ přihlásilo pouze osm tisíc osob a Ministerstvo zdravotnictví nyní musí řešit, co s nechtěnými dávkami. „Takové vakcíny můžeme prodat,“ řekl mluvčí resortu Ondřej Jakob pro Seznam Zprávy.

Doporučeno
Ukrajina je připravena se bránit: Máme sice méně vojenské výbavy, ale můžeme povolat půl milionu zkušených veteránů Ukrajina je připravena se bránit: Máme sice méně vojenské výbavy, ale můžeme povolat půl milionu zkušených veteránů 23. února 2022 9:15

Když Ministerstvo zdravotnictví objednávalo vakcínu od Novavaxu, spoléhalo na to, že tradiční očkovací látkou osloví především ty, kteří nevěří již dostupným mRNA vakcínám. Jak se ale zdá, resort zdravotnictví se pořádně přepočítal a teď musí vymyslet, co s 772 tisíci dávkami udělá. Zájem o očkování totiž v Česku klesá a denní čísla nově naočkovaných se pohybují kolem 2 tisíc osob.

Domů
Sdílet
Diskuse