Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2022 19:30
Čas čtení 3:56
Dominik Vetrák

10 milovaných seriálů, které končí v roce 2022

10 milovaných seriálů, které končí v roce 2022
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Známé seriály od Netflixu a jiných stanic odvysílají své poslední série již během následujících měsíců.

Seriály končí každý rok. Je to přirozené a nevyhnutelné, ale vždy zabolí, když víš, že se chystáš podívat na poslední sérii svého oblíbeného seriálu. Rok 2022 bude v tomto ohledu pro spoustu diváků velmi smutný. Končí totiž hned několik oblíbených a známých seriálů od několika televizních stanic včetně Netflixu.

Doporučeno
Film The Batman rozšíří dva seriály. První bude o Penguinovi, druhý bude horor o psychopatech z Arkhamu Film The Batman rozšíří dva seriály. První bude o Penguinovi, druhý bude horor o psychopatech z Arkhamu 8. března 2022 21:52

1. Peaky Blinders

Kde se můžeš na seriál podívat: Netflix

Poslední série běží v těchto dnech a skončí v dubnu. Fanoušky potěší zpráva, že po skončení seriálu uvidíme ještě celovečerní film a že se s největší pravděpodobností dočkáme dalších seriálů odehrávajících se v tomto světě, akorát s jinými postavami. Thomas Shelby a spol. však svou seriálovou pouť ukončí.

Ze začátku nám to bylo líto, ale jak se dozvíš z našich dojmů po prvních dvou epizodách, jsme rádi, že seriál už končí, protože je cítit, že příběh už není tak zajímavý jako v prvních sériích.

Peaky Blinders
Zdroj: BBC One

2. Ozark

Kde se můžeš na seriál podívat: Netflix

Krimi příběh od Netflixu končí v nejlepším a děj jasně naznačuje, že se nemůže natahovat donekonečna a brzy musí přijít jeho vyvrcholení. To je zatím dost povedené.

Netflix nejprve vydal první polovinu poslední, čtvrté série. Ta se nám dost líbila, přičemž zase vsadila na zajímavý děj a silné herecké výkony. Zbylé části uvidíme již 29. dubna.

3. Better Call Saul

Kde se můžeš na seriál podívat: Netflix

Snad nejlepší dramatický seriál posledních let vyvrcholí v šesté sérii, která začíná 18. dubna. I tato sezóna bude rozdělena na dvě části. Druhou várku epizod začne americká televizní stanice AMC vysílat 11. července. Celkem uvidíme 13 epizod. 

Better Call Saul má fantastické herce, technickou úroveň a příběh, který tě udrží v napětí od začátku do konce. Je to vrcholová televizní tvorba v dramatickém krimi žánru. Pokud jsi seriál ještě nezačal sledovat, okamžitě to naprav.

4. Atlanta

Kde se můžeš na seriál podívat: Hulu/FX

Letos uvidíme předposlední i poslední řadu seriálu Atlanta. Raper, herec a producent Donald Glover (známý také jako Childish Gambino) si dal společně s ostatními tvůrci po druhé sérii téměř tříletou pauzu. Ta skončí 25. března, kdy televizní stanice FX začne vysílat třetí sérii. Ta čtvrtá následně začne někdy koncem roku a seriál uzavře.

Earn (Donald Glover) se chce svézt na úspěšné kariéře svého bratrance — rapera Paper Boie. Sledujeme jejich pokusy uspět ve světě hudby, ale také klasické problémy Afroameričanů v USA, kterým chybí peníze a trpělivost s nespravedlností ve společnosti.

5. The Walking Dead

Kde se můžeš na seriál podívat: Netflix

Seriál diváci označovali i jako nekonečný, ale skončí 11. sérií. S tímto světem se ale asi jen tak opravdu nerozloučíme. Aktuálně se totiž vysílají tři takzvané spin-off seriály, které se odehrávají ve stejném světě, ale s jinými postavami. Po skončení hlavního seriálu The Walking Dead začne další vedlejší s názvem Isle of the Dead, ve kterém budou hlavní postavy Negan a Maggie.

Měly by vzniknout i celovečerní filmy s postavou Ricka Grimese. Herec Andrew Lincoln, který ji ztvárňoval, v seriálu přestal hrát před několika lety, jelikož se mu už nechtělo neustále natáčet desítky epizod. Televizní stanice AMC filmy ohlásila již v roce 2018, ale stále nevíme, kdy budou mít premiéru.

 

6. Dead To Me

Kde se můžeš na seriál podívat: Netflix

Krimi komedie od Netflixu nás zaujala první sérií, ale ta druhá už byla o něco slabší, a to zejména kvůli méně zajímavému ději. Asi je dobře, že se tvůrci rozhodli seriál nenatahovat donekonečna a uzavřou ho následujícími epizodami. 

Děj sleduje Jen (Christina Applegate), která se nedávno stala vdovou, a Judy (Linda Cardellini), která je vdovou už pár měsíců. Rychle se skamarádí, ale Judy má obrovské tajemství, které může zničit jejich vztah. Dead To Me je černá komedie se sympatickými postavami a vtipnými dějovými zvraty.

7. Stranger Things

Kde se můžeš na seriál podívat: Netflix

Neměj strach. Slavný sci-fi seriál Stranger Things končí až příští rok, ale jelikož o tom víme už nyní, rozhodli jsme se ho i tak zařadit do tohoto článku. Letos nás čeká čtvrtá série, která bude rozdělena do dvou částí, a zřejmě příští rok uvidíme poslední sérii.

Tvůrci už naznačili, že nás po skončení hlavního seriálu čekají další, které tento sci-fi svět rozvinou. Samotná čtvrtá série bude oproti těm předchozím téměř dvojnásobně delší.

8. Killing Eve

Kde se můžeš na seriál podívat: Hulu/Prime Video

Seriál se proslavil díky morbidnímu humoru, akčním scénám, napětí, ale zejména skvělým postavám, do kterých se zamiluješ. Děj se zaměřuje na agentku speciální tajné služby MI-5 jménem Eve Polastri (Sandra Oh), která je fascinována záhadnou vražedkyní Villanelle (Jodie Comer). Společně rozbíhají hru na kočku a myš, což vyústí v několik úžasných scén. 

Seriál skončí čtvrtou sérií již koncem dubna, takže je ideální čas dát mu šanci. Je vysoká šance, že tě zaujme a celý ho zhltneš, přičemž nebudeš muset vůbec čekat na nové části.

9. His Dark Materials

Kde se můžeš na seriál podívat: HBO Max

Finální třetí série fantasy seriálu se na streamovací službě HBO Max začne vysílat již během letošního roku. Příběh se zaměřuje na Lyru (Dafne Keen), zdánlivě obyčejnou, ale odvážnou mladou dívku z jiného světa.

Lyra při svém pátrání po zmizelém kamarádovi odhalí zlověstné spiknutí, jehož součástí jsou únosy dětí, a ze všech sil se snaží porozumět záhadnému jevu zvanému Prach.

10. Minisérie od Star Wars a Marvelu

Kde se můžeš na seriál podívat: Disney+ (v Česku se spustí v průběhu roku)

Některé seriály od Marvelu budou mít pokračování, jako například What If? nebo Loki. Jiné zase skončí jako minisérie a příběhy jejich hrdinů budou pokračovat ve filmech. Letos uvidíme několik marvelovských seriálů, z nichž nejvíc zaujme asi Moon Knight s hercem Oscarem Isaacem. Seriál má skončit po první sérii, takže půjde o minisérii.

Minisérií má být také Obi-Wan ze světa Star Wars. Do titulní role slavného rytíře Jedi se vrátí herec Ewan McGregor. Nedávno jsme viděli také první trailer na seriál.

Letos už stihly skončit také seriály Expanse, The Last Kingdom či After Life. Později v průběhu roku skončí také Black-ish, This Is Us, Grace and Frankie nebo Better Things.

Domů
Sdílet
Diskuse