Otestovali jsme podniky v Praze, kam můžeš zajít na snídaně plné zajímavých chutí. Vybrali jsme ty nejlepší.
Snad v každé části Prahy najdeme nepřeberné množství podniků, které nabízejí pořád tu
samou snídaňovou písničku. Kontinentální, anglická, chleba s máslem, müsli, káva a hezký zbytek dne. A co takhle vyzkoušet podnik, který má ve svém repertoáru i něco nevšedního, až tě klasika trochu omrzí? Připravili jsme pět tipů, kde si zaručeně vychutnáš začátek dne. A to je přeci základ.
Etapa
Etapu, kterou najdeš v Karlíně, založili foodblogeři Petr a Gabi Foodies. Už při vchodu do
podniku, na tebe začne dýchat přátelská atmosféra a vůně čerstvě upečeného kváskového chleba se line ven do ulic. Po usazení opravdu milou obsluhou, obklopeni vzrostlými monsterami a banánovníky, přichází na řadu jídlo. Restaurace nabízí výběrovou kávu, domácí limonády, pečené sladkosti, brunche plné barev a neokoukaných kombinací, ze kterých čiší láska k jídlu obou majitelů.
Pokud si zrovna nebudeš moci vybrat, degustační talíř je jistota, které jednoznačně dominují míchaná vajíčka, ale ne jen tak ledajaká – kořeněná kurkumou, římským kmínem, koriandrem, zázvorem a chilli papričkou. Tady se dveře netrhnou, proto doporučujeme rezervaci.
![restaurace ETAPA](https://refstatic.sk/article/03b609a624ddc1f1b2b9.jpg?is=1200x2000&s=563b699fa9de4dcfce08f61e4abd16d1044b46e6851b3ab3b1f6f62be9494122)
![restaurace ETAPA](https://refstatic.sk/article/9fded9d4a59dc2c58eb1.jpg?is=1200x2000&s=5f0e54d0b03ffa49386d08f786d9557494ded493a7222231a95f97a610c97584)
PRAKTIKA
Praktika láká milovníky dobrého pečiva už na třech místech v Praze: Karlín, Letná a Vinohrady. Jednou si koupíš vláčný bochánek s křupavou kůrkou z Praktiky a už nebudeš chtít jiný. A čím je ten jejich tak výjimečný? Během výroby se střídají jednotlivé druhy bio mouky, která se mele na kameni ze zrn od lokálních pěstitelů a tak vznikají řemeslné chleby po vzoru amerických pekáren, kterými se majitel nechal inspirovat.
Sortiment se dále pyšní houskami, kváskovou pizzou, zapečenými sendviči, ale i sladkým pečivem, které nemá chybu: croissanty, koblihy, skořicovníky, nebo ovocný dortík, který má dokonale sladěné kyselé a sladké chutě. Zde platí pravidlo, kdo dřív přijde, ten dřív mele.
![pekárna PRAKTIKA](https://refstatic.sk/article/d9277fde3379d053e00e.jpg?is=1200x2000&s=a3c86262473c71ab21bcd572a6270c1d3a6e7a6ff908ca4946b96ea21017b435)
![pekárna PRAKTIKA](https://refstatic.sk/article/b24719bf016baa8b3b41.jpg?is=1200x2000&s=19a188281e22e6e641ef3498d10e20b13fde049635fb28cb07e15fd8955943a9)