Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2022 v 13:30
Čas čtení 1:47
Martin Mičuda

Nabídka motorů na nové 4dveřové GT od AMG je kompletní, 639koňové V8 je totiž zpět

Nabídka motorů na nové 4dveřové GT od AMG je kompletní, 639koňové V8 je totiž zpět
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložit Uložené

Mezi šestiválcové verze a hybridní osmiválec se do nabídky vrací 4litrový motor bez dodatečného elektromotoru.

Když loni Mercedes-Benz modernizoval své čtyřdveřové GT, automobilka portfolio nabízených motorizací zredukovala výhradně na šestiválce GT 43 a GT 53. Několik měsíců nato se ale ukázalo zcela nové provedení s názvem GT 63 SE Performance, které původní osmiválec doplnilo ještě o elektromotor.

Nejnověji se do nabídky opět zařazuje i „klasické“ osmiválcové provedení, protože značka právě ukázala modernizované verze GT 63 a GT 63 S.

Doporučeno
Nové AMG s výkonem 639 koní nám vyrazilo dech. Toto je nejextrémnější čtyřmístné auto na trhu Nové AMG s výkonem 639 koní nám vyrazilo dech. Toto je nejextrémnější čtyřmístné auto na trhu 5. května 2019 v 19:46

Na první pohled by se mohlo zdát, že se opticky nic nemění, opak je ovšem pravdou. Změnami prošel zejména přední nárazník s jinak tvarovanými otvory pro přívod vzduchu. Do nabídky se zařadily nové odstíny karoserie (Green Light Magno a Manufaktur Rubellite Red Metalic) a designy 21“ disků. 

V kokpitu si našel místo nový sportovní volant AMG Performance, na kterém jsou obnoveny dodatečné voliče pro nastavení režimů či úpravu stabilizace. Drobnými změnami prošly už i standardně dodávané 12,3" displeje, které se nově pyšní špičkovým prostředím MBUX, přičemž středová obrazovka je nyní již dotyková. Tak jako v exteriéru, i v interiéru je možné zvolit nové odstíny čalounění nebo dekory.

Mercedes-AMG, GT 63,
Zdroj: Mercedes-Benz

Pointou verze s číselným označením 63 (bez přídavného elektromotoru) je samozřejmě 4litrový benzínový agregát V8 biturbo, který bude nadále k dispozici ve dvou výkonnostních provedeních: v základní podobě nabídne 430 kW/585 koní, zatímco verze s dodatkem S disponuje výkonem až 470 kW/639 koní. O řazení se stará 9stupňová převodovka AMG Speedshift TCT, která přenáší sílu na obě nápravy. Pohon 4Matic+ je totiž standardem. Portfolio nabízených motorizací je tedy již naprosto kompletní:

Nemalé změny nastaly i v oblasti nastavení vzduchového pérování AMG Ride Control+, které má zaručit více komfortu a zároveň ve sportovních režimech lepší stabilitu a průjezdovou rychlost v zatáčkách. Již v tomto momentě je novinka dostupná i na našem trhu, kde její cena v případě verze GT 63 startuje na částce od 4 283 400 korun. Silnější derivát GT 63 S začíná na 4 633 090 korunách.

Mercedes-AMG, GT 63,Mercedes-AMG, GT 63,Mercedes-AMG, GT 63,Mercedes-AMG, GT 63,
Zobrazit galerii
(18)
Domů
Sdílet
Diskuse