Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2021 16:30
Čas čtení 1:34
Martin Mičuda

Nová pýcha AMG nese název GT 63 S E Performance, má až 843 koní a přes 1 400 Nm!

Nová pýcha AMG nese název GT 63 S E Performance, má až 843 koní a přes 1 400 Nm!
Zdroj: Daimler
TECH
Uložit Uložené

Mercedes–AMG odhalil nezvyklou podobu vrcholného 4dveřového GT.

Začátkem léta nám Mercedes–Benz, respektive jeho divize Mercedes–AMG, ukázal jemně modernizované 4dveřové GT. Facelift se nesl ve znamení výhradně šestiválcových verzí GT 43 a GT 53, které svého času zastoupily jediné motorické verze v nabídce. Už tehdy jsme však věděli, že vrcholný osmiválec z nabídky nevypadne, akorát automobilka stále pracuje na jeho vylepšeních. Ty spatřily světlo světa v uplynulých hodinách, a to ve velkém stylu a s poměrně dlouhým názvem GT 63 S E Performance 4-Door.

Doporučeno
Nové AMG s výkonem 639 koní nám vyrazilo dech. Toto je nejextrémnější čtyřmístné auto na trhu Nové AMG s výkonem 639 koní nám vyrazilo dech. Toto je nejextrémnější čtyřmístné auto na trhu 5. května 2019 19:46

Jak se totiž předpokládalo, V8 ve verzi GT 63 pod kapotou doplňuje elektrická soustava, čímž poznáváme vůbec první vysokovýkonný plug–in hybrid od trojcípé hvězdy. V rámci předešlých zpráv ponese dodatek E Performance, čímž automobilka odkazuje na technologie z formule 1. Srdcem novinky je nadále agregát 4.0 V8 biturbo s výkonem 470 kW/639 koní a 900 Nm, po novém je ovšem doplněn ještě o elektromotor.

Mercedes-AMG, GT 63 S,
Zdroj: Daimler
Domů
Sdílet
Diskuse