Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2022 14:38
Čas čtení 0:31
Martin Adam Pavlík TASR

Nový Zéland se zapojuje do pomoci Ukrajině. Do Evropy přiletí transportní letadlo Hercules se zásobami a 50členný tým

Nový Zéland se zapojuje do pomoci Ukrajině. Do Evropy přiletí transportní letadlo Hercules se zásobami a 50členný tým
Zdroj: Olivier Matthys/Getty Images
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ NOVÝ ZÉLAND UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Novozélandská vláda poskytne devět milionů amerických dolarů na vojenskou pomoc a podporu lidských práv.

Poté, co Rusko napadlo sousední zemi 24. února, Ukrajině pomáhá celý svět. Výjimkou není ani Nový Zéland, který od začátku ruské invaze na Ukrajině vyhradil na různorodou pomoc celkem 20 milionů amerických dolarů a poskytl také 67 lidí. Píše o tom NZ Herald.

Podle předsedkyně novozélandské vlády Jacindy Ardern ostrovní stát nově pošle do Evropy i vojenské transportní letadlo a 50členný podpůrný tým. Británii poskytne finance na nákup zbraní a munice.

Letadlo typu C130 Hercules přiveze do Evropy vybavení a zásoby do klíčových distribučních center, sdělila Ardern. Letadlo však nepoletí přímo na Ukrajinu, protože vojenská technika ​​ze Západu je tam převážena pozemní dopravou, dodala.

Novozélandská vláda poskytne devět milionů amerických dolarů na vojenskou pomoc a podporu lidských práv. Tato částka zahrnuje pět milionů amerických dolarů určených pro Británii k nákupu zbraní a munice.

Zpět
Sdílet
Diskuse