Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Reado.
26. dubna 2022 13:00
Čas čtení 4:17
Sponzorovaný obsah

Na český trh vstupuje startup Reado. Pomáhá klientům prodat i koupit nemovitost bez stresu a co nejvýhodněji

Na český trh vstupuje startup Reado. Pomáhá klientům prodat i koupit nemovitost bez stresu a co nejvýhodněji
Zdroj: Reado
BYDLENÍ PRODEJ NEMOVITOSTI
Uložit Uložené

Koupi, prodej bytu, a dokonce i financování teď vyřídíš jednoduše online.

Prodat nemovitost není v dnešní době vůbec jednoduché. Najít vhodného kupce někdy trvá měsíce, a zisk může být nakonec mnohem menší, než jsi očekával. Potřeby různých prodejců jsou navíc velmi specifické a odvíjí se od jejich momentální finanční, ale i životní situace. Prodej se může z mnoha důvodů protáhnout, například kvůli nespolehlivým zájemcům. Majitelé nemovitostí pak přichází o peníze a často i příležitost koupit si za ně nové bydlení.

Na český trh přichází nový startup Reado, který chce tyto problémy řešit a přinést do procesu prodeje nemovitosti zjednodušení a transparentnost. V Reado vyvinuli efektivní řešení, které zohledňuje specifické potřeby majitelů nemovitostí. Mají připravené varianty pro různé životní situace, pomáhají prodat nemovitost bez stresu a co nejvýhodněji. Prodat a koupit nemovitost s nimi můžeš jednoduše online.

Co je Reado?

Reado je PropTech startup, který spojuje inovativní technologie a realitní trh. Snaží se klientům poskytnout jednoduché a rychlé řešení prodeje nemovitosti, zvýšit jistotu prodeje, a naopak eliminovat stresující faktory spojené s celým procesem, mezi které patří například nespolehliví kupující, podhodnocení nemovitosti, špatný výběr makléře nebo neznalost realitního trhu. To vše s využitím moderních technologií, které umožňují bleskové ocenění nemovitosti i vyřízení celého procesu online.

Inovativnost služby spočívá především v tom, že klient veškerou potřebnou administrativu vyřídí prostřednictvím svého Reado účtu přes internet, a to včetně ocenění nemovitosti. Odpadá mu tak papírování a zbytečné časové průtahy s ním spojené. Velkou výhodou je také možnost výběru ze tří připravených řešení pro různé životní situace a spojení prodeje staré nemovitosti s koupí nové. 

reado
Zdroj: Reado

Prodej nemovitosti ovlivňují emoce i sezónnost

Do prodeje nemovitosti často zasahují různé životní situace, jako je například dědictví, rozvod nebo potřeba bydlení pro novou rodinu. Experti v Reado tyto faktory zohledňují a snaží se vyhovět specifickým potřebám klientů. „Prodej nemovitosti je zdlouhavá, komplexní a stresující záležitost, kterou výrazně ovlivňují emoce. Rozhodovací proces trvá až 12 měsíců, přičemž pokud má prodávající nesprávně stanovenou prodejní cenu, může ztratit až 24 procent z tržní ceny,“ popisuje problémy spojené s prodejem nemovitostí spoluzakladatel společnosti Reado, Daniel Levársky. 

Kromě toho ovlivňují úspěšnost prodeje také další vnější faktory, jako je třeba sezónnost. Experti z Reado radí klientům, kdy je na prodej nemovitosti nejvhodnější doba a kdy se mu naopak raději vyhnout. „Často klientům doporučujeme, aby uvažovali o prodeji v sezóně, tedy od března do května nebo od září do listopadu, a naopak s ním počkali v obdobích nižší poptávky, jako jsou Vánoce nebo období letních dovolených,“ říká Daniel Levársky.

Celé rozhodnutí o postupu prodeje pak přizpůsobují individuální situaci klienta. Někdo s prodejem nechvátá a počká si na nejlepší nabídku, někdo naopak potřebuje byt prodat co nejrychleji. V Reado mají připravená řešení, která pokrývají tři nejčastější motivace lidí k prodeji nemovitosti. Myslí i na klienty, kteří kromě prodeje nemovitosti řeší také koupi nového bydlení.

Spoluzakladatel společnosti Reado, Daniel Levársky.
Spoluzakladatel společnosti Reado, Daniel Levársky. Zdroj: Reado

Řešení bydlení na míru 

Prvním krokem k úspěšnému prodeji prostřednictvím Reado je bezplatné ocenění nemovitosti. Probíhá pomocí softwarového programu AVM (automatizovaný valuační model), který vypočítá tržní cenu na základě vstupních dat o prodávané nemovitosti a porovnání cen a technických stavů nemovitostí dostupných na trhu. Výpočet trvá pár minut a vše probíhá online. Výsledná cena není pro prodejce závazná, ale pomůže mu jako odrazový můstek ke správnému nacenění bytu pro trh. „Je to stejné, jako když jdete do obchodu, také hned znáte cenu potravin. To samé nabízíme i při prodeji nemovitosti,“ vysvětluje Daniel Levársky.

Potom, co budeš mít ocenění nemovitosti, tě kontaktují odborníci z Reado s cílem zjistit preferovaný termín prodeje, případně další specifické potřeby s ním spojené, a doporučí ti nejlepší řešení. Reado nabízí tři varianty, aby si každý klient mohl vybrat vhodné řešení na základě individuální životní situace. Během toho, co se Reado bude starat o úspěšný prodej tvé nemovitosti, můžeš sledovat prostřednictvím Reado účtu, v jaké je fázi.

Reado Expert: Prodej nejvýhodněji

Varianta Expert je vhodná pro všechny, kteří chtějí dosáhnout maximálního zisku z prodeje. Reado k prodeji nemovitosti vybere nejvhodnějšího makléře s minimálně dvěma lety praxe. Partnerští makléři v Reado jsou posuzováni na základě úspěšnosti v prodejích, spolehlivosti, ale také míry specializace na lokalitu, ve které se nemovitost nachází (musí mít za sebou minimálně 25 úspěšných prodejů v místě). Mají k dispozici přesná data o realitním trhu i nejnovější technologie, aby dosáhli nejlepšího možného výsledku. Makléř tě po nacenění nemovitosti kontaktuje s nejvyšší nabídkou a poradí ti s čímkoliv ohledně prodeje.

Reado Easy: Prodej rychle

U prodeje nemovitostí často dochází k nepříjemným průtahům. Můžeš narazit na neseriózní zájemce, kteří budou prodej zdržovat zbytečnými prohlídkami, ačkoliv nemají o koupi opravdový zájem. Pokud se tomu chceš vyhnout, zvol Reado Easy. Hned po ocenění Reado ukáže nemovitost stovkám kupujících ochotným platit v hotovosti a kontaktují tě s nezávaznou nabídku do 48 hodin. Díky tomu budeš mít peníze z prodeje rychle na účtu během několika dnů. Celý proces můžeš sledovat prostřednictvím Reado účtu, a mít tak vše naprosto pod kontrolou. 

reado
Zdroj: Reado

Reado Switch: Prodej a kup nové bydlení

Spousta lidí je v situaci, kdy potřebuje nejen prodat starou nemovitost, ale také rovnou najít nové bydlení. S tím si umí poradit Reado Switch. Stejně jako s variantou Easy, také s Reado Switch dostaneš nabídku už do 48 hodin a získáš rychle peníze na koupi nového bytu. Zároveň můžeš v tom původním bydlet ještě půl roku po prodeji, což ti dává spoustu času na nalezení dokonalého bydlení. Navíc si ušetříš stěhování do přechodného bydliště a přesuneš se rovnou do nového. A kdo se někdy stěhoval, ví, jak velká výhoda to je. Stejně jako u předchozí varianty ve svém Reado účtu přehledně uvidíš, co se s tvou nemovitostí děje.

dozvědět se víc

Vysněné bydlení na dosah

V Reado ti dokážou pomoct také tehdy, pokud už jsi našel vysněné bydlení, ale tvé plány se zhroutily, když banka neschválila hypotéku v potřebné výši. Ke koupi bytu ti zprostředkují hypotéku od České spořitelny nebo refinancování stávajícího hypotečního úvěru.

Všechny nabízené varianty přináší do procesu prodeje i koupě nemovitosti inovace, které klientům umožní najít řešení přesně podle jejich preferencí a ušetří jim velkou dávku nervů. V Reado dbají na to, aby byla rozhodnutí klientů postavená na dostatku relevantních dat a informací. Při koupi nemovitosti ti tak například pomohou najít vhodný byt na základě kvality ovzduší, občanské vybavenosti nebo dostupnosti školy a školky v lokalitě.

bydlení
Zdroj: Unsplash/R ARCHITECTURE

Prodej a koupě nemovitosti jsou významné události. Tvé rozhodnutí by vždy mělo být informované a postavené na vlastních preferencích. Když k tomu přidáš zkušenosti a schopnosti kvalifikovaných makléřů a expertů na realitní trh, zvládneš celý proces v klidu. Reado ti pomůže dosáhnout těch nejlepších výsledků s prodejem nemovitosti, ale i najít vysněné bydlení.

vyzkoušet reado
Domů
Sdílet
Diskuse