Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
18. května 2022 14:30
Čas čtení 6:29
Dominik Vetrák

10 nejlepších romantických filmů na HBO Max

FILMY A SERIÁLY HBO MAX
Uložit Uložené

Pokud máš HBO, těchto 10 skvělých romantických filmů musíš vidět. Některé tě rozesmějí, jiné možná rozpláčou.

Minulý měsíc jsme se podívali na nejlepší romantické filmy, které si můžeš pustit na Netflixu. Na streamovací službě HBO Max je jich ještě více. I v tomto případě platí, že některé z těchto filmů mohou katalog streamovací služby opustit. Hollywoodská studia totiž mění licence na jejich vysílání, a tak se může některý film během let vysílat na Netflixu, HBO Max, Apple TV+ či vůbec nikde.

Pokud se ti líbí naše žebříčky, seznamy a tipy na filmy či seriály, jakož i přehledy kvalitního obsahu na streamovacích platformách, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Pod názvy filmů najdeš také průměrné hodnocení recenzentů serveru Rotten Tomatoes (RT). RT sdružuje hodnocení profesionálních recenzentů, takže mohou být trochu přísnější, než jaké bys těmto filmům dal ty.

Doporučeno
O čem bude film Avengers 5? Proti komu a čemu budou hrdinové bojovat? O čem bude film Avengers 5? Proti komu a čemu budou hrdinové bojovat? 11. května 2022 12:30

1. Věčný svit neposkvrněné mysli/Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004, režie: Michel Gondry)

Jak je dlouhý: 1 h a 48 min

Hodnocení na RT: 8,5 z 10

Herci: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo

Jim Carrey hraje introvertního Joela, který prožije bouřlivý vztah s impulsivní Clementine (Kate Winslet). Clementine však na něj chce zapomenout, a tak podstoupí operaci, po které jí na něho nezůstanou žádné vzpomínky. Joelovi velmi chybí, a tak učiní totéž, a oba tedy přijdou o vzpomínky na toho druhého. Mohou však skutečně žít jeden bez druhého?

Toto drama je splynutím perfektního scénáře Charlieho Kaufmanna a skvělé režie Michela Gondryho, který bezvadně pochopil vizi scénáristy. Díky tomu vzniklo vtipné a zároveň nesmírně emotivní drama o lásce a vztazích.

 

Ve filmu je několik skrytých odkazů a méně jasných scén, které dávají mnohem větší význam až po jeho skončení. Film si tedy užiješ víc s každým dalším zhlédnutím. Je to další z řady dramatických filmů, v nichž Jim Carrey dokázal, že je skvělý komplexní herec, který dokáže zahrát víc než jen šílené komedie.

2. Ona/Her (2013, režie: Spike Jonze)

Jak je dlouhý: 2 h a 6 min

Hodnocení na RT: 8,5 z 10

Herci: Joaquin Phoenix a Scarlett Johansson (jako hlas)

Theodore (Joaquin Phoenix) prožívá obtížné období po rozchodu se svou milovanou přítelkyní (Rooney Mara). Na internetu se dočte o aplikaci, která je skutečnou bytostí s city a myšlenkami. Citlivý Theodore tak poznává Samanthu (nádherný hlas Scarlett Johansson) a i přes fakt, že Samantha nemá fyzickou podobu, se do sebe zamilují.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

Snímek je komplexním vztahovým dramatem rozebírajícím klasické, ale i zcela netradiční problémy lidí, kteří se rozhodnou naplno otevřít tomu druhému. Vzhledem k tomu, že jediný kontakt mezi hlavními postavami je přes sluchátka, museli scénáristé napsat špičkové dialogy.

Každá konverzace mezi Theem a Sam tě proto upoutá. Konec je poněkud zdrcující, ale odráží krutou a bolestivou realitu, kterou vztahy často přinášejí.

3. Dobrý ročník/A Good Year (2006, režie: Ridley Scott)

Jak je dlouhý: 1 h a 58 min

Hodnocení na RT: 8,5 z 10

Herci: Russell Crowe a Marion Cottilard

Režisér Ridley Scott se zde představil v poněkud netradiční roli, když natočil romantický film na francouzské Riviéře. Je totiž známý tím, že natáčí hlavně akční filmy, sci-fi či historické eposy. Dobrý ročník je příjemná komedie ze žánru feel-good, a tak se divákům líbila, i když v ní občas byly klišovité scény.

Mohou za to zejména přirozeně působící dialogy, zábavné scény a sympatické autentické postavy v podání herců Russella Crowa (Gladiator) a Marion Cottilard (The Dark Knight Rises), z nichž srší charisma a mezi nimiž je vynikající chemie.

Velkým plusem snímku je jeho „vesnické“ prostředí plné krásných západů slunce a sluneční pohody v kavárnách. Pro to vše a pro jednu nádhernou ženu se bohatý podnikatel (Russell Crowe) rozhodne hodit svůj dosavadní život za hlavu a vyměnit stres za úsměv na tváři. Dobrý ročník je příjemný melancholický film, který také tobě vykouzlí úsměv na tváři.

4. Jih proti Severu/Odváto větrem/Gone with the Wind (1939, režie: Victor Fleming)

Jak je dlouhý: 3 h a 58 min

Hodnocení na RT: 8,8 z 10

Herci: Clark Gable a Vivien Leigh

Odváto větrem je jedna z největších filmových klasik a opakovaně se objevuje v žebříčcích nejlepších filmů všech dob. Natočili ho koncem 30. let minulého století a film se okamžitě stal milovaným hitem. Snímek získal 8 Oscarů a po započtení inflace je to i nejúspěšnější film v historii. Vzhledem k tomu, kdy vznikl, však musíš počítat s tím, že obsahuje také rasistický podtón.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Medvěd na koksu, DiCaprio na Titanicu a největší příběh studené války z Československa Co si pustit o víkendu: Medvěd na koksu, DiCaprio na Titanicu a největší příběh studené války z Československa 2. února 2024 13:30

Příběh Rhetta Butlera a Scarlett O'Hary je dílem ukazujícím možnosti tehdejší filmové tvorby. Snímek zaznamenává lásku, vášeň, osudovost, násilí, ale užiješ si i velkou dávku humoru.

Pro současné diváky může být problémem, že má snímek téměř čtyři hodiny. Každý velký fanoušek filmografie by ale tento film měl vidět.

5. Láska přes internet/You've Got Mail (1998, režie: Nora Ephron)

Jak je dlouhý: 1 h a 59 min

Hodnocení na RT: 6,3 z 10

Herci: Tom Hanks a Meg Ryan

Další z řady sympatických romantických filmů, který těží hlavně ze svého hereckého obsazení. Tom Hanks je jednoduše „sympaťák“ k pohledání a přesně tak působí i v tomto snímku. Děj je poněkud netradiční a právě jeho originalita umožnila tvůrcům vyhrát si s dialogy a budováním vztahu mezi hlavními postavami.

Děj se zaměřuje na Kathleen (Meg Ryan) a Joea (Tom Hanks). Oba jsou majiteli knihkupectví, kteří si začnou anonymně dopisovat přes internet. Mají sice partnery, ale nejsou s nimi úplně šťastní. Stále více se začínají mít rádi, ale netuší, že jsou konkurenti a že se v profesionálním životě nesnášejí. Jak se jejich vztah vyvine, když se setkají a uvědomí si, že se musí rozhodnout, zda je silnější jejich láska, nebo nenávist?

6. Malá rybka/Little Fish (2020, režie: Chad Hartigan)

Jak je dlouhý: 1 h a 41 min

Hodnocení na RT: 7,4 z 10

Herci: Jack O'Connell a Olivia Cooke

Little Fish je o Emmě (Olivia Cooke) a Judovi (Jack O'Connell). Snímek skáče v čase a retrospektivně nám představuje začátky jejich vztahu. Když děj zobrazuje scény v přítomnosti, sledujeme jejich šťastné manželství, které ovšem naruší nová nemoc. Ve světě se začíná šířit něco, co připomíná Alzheimera.


Toto onemocnění může dostat kdokoli a zatím na něj neexistuje lék. Způsobí, že člověk pomalu zapomíná na části svého života. V jednom okamžiku je vše v pořádku a v další vteřině lidé netuší, kdo jsou a co dělají.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Československý kanibal, John Wick z druhé světové a Formanovo drama z blázince Co si pustit o víkendu: Československý kanibal, John Wick z druhé světové a Formanovo drama z blázince 26. ledna 2024 17:00

Když si Jude a Emma začnou na Judovi všímat prvních příznaků, jejich vztah začne čelit obrovské výzvě, která negativně ovlivňuje i jejich psychické zdraví. Rozhodnou se vyzkoušet experimentální léčbu, ale vůbec není jisté, jestli pomůže. Film je nesmírně emotivní – obzvlášť ve scénách, ve kterých dva zamilovaní lidé zjišťují, že jeden z nich začíná zapomínat, kdo ten druhý vlastně je a proč ho miluje.

7. Pokání/Atonement (2007, režie: Joe Wright)

Jak je dlouhý: 2 h a 3 min

Hodnocení na RT: 7,5 z 10

Herci: James McAvoy, Kate Knightley, Saoirse Ronan

Bujná fantazie dvanáctileté budoucí spisovatelky Briony Tallis je spouštěčem tragických událostí, které navždy změní osudy tří lidí. Když neprávem obviní mladého zahradníka Robbieho ze znásilnění její sestřenice, mladík skončí ve vězení a život má zničený i její sestřenice, která Robbieho bezhlavě milovala.

Když si Briony po letech uvědomí, co spáchala, je už na nápravu pozdě. Významná část filmu se odehrává během druhé světové války, která má na události snímku velký vliv.

8. Pýcha a předsudek/Pride and Prejudice (2005, režie: Joe Wright)

Jak je dlouhý: 2 h a 8 min

Hodnocení na RT: 7,7 z 10

Herci: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Judi Dench, Rosamunde Pike

Pět sester Bennetových zůstávalo dlouho pod vlivem své matky a její urputné snahy nalézt každé manžela. Pouze sebevědomá Elizabeth (Keira Knightley) jde proti matčiným představám. Když se na scéně objeví elegantní pan Darcy, který se zajímá právě o Elizabeth, v rodině nastanou velké problémy.

Doporučeno
Viděli jsme všechny díly nového Temného případu. Je čtvrtá řada lepší než první? Viděli jsme všechny díly nového Temného případu. Je čtvrtá řada lepší než první? 16. ledna 2024 16:00

Příběh z 18. století je knižním bestsellerem, který režisér Joe Wright přinesl do kin se skvělou kamerou, sympatickými postavami a dobovou atmosférou. Pro fanoušky romantiky a historických snímků jde o povinnost. Wright po snímku Atonement dokázal, že romantické příběhy umí podat velmi citlivě a že se umí zabořit do charakterů postav opravdu hluboko.

9. Tvář vody/The Shape of Water (2017, režie: Guillermo del Toro)

Jak je dlouhý: 2 h a 3 min

Hodnocení na RT: 8,4 z 10

Herci: Doug Jones, Octavia Spencer, Sally Hawkins, Michael Shannon

Oscarový film od režiséra Hellboye je netradičním sci-fi/romantickým filmem. V jeho centru je uklízečka ve speciálním výzkumném zařízení. Ta se zamiluje do jakéhosi tvora, jehož vědci zkoumají v laboratoři.

Režisér del Toro se nezaměřuje na jeho původ, ale spíše na jeho city, které projeví vůči uklízečce, přičemž ta mu je opětuje. The Shape of Water je příběh o silné lásce, jež postavy ve filmu donutí učinit i nebezpečná a riskantní rozhodnutí. Režisér dokázal navodit také napínavou atmosféru. Rozuzlení příběhu není vůbec předvídatelné, díky čemuž si divák až do samotného závěru nebude jistý, jak to skončí.

Režisér zasadil skvělé sci-fi elementy do retro prostředí a příběh vyprávěl skrze výborné herce. Tvou pozornost upoutají i dobové kostýmy a make-up, obzvláště v případě „příšery“.

10. Zrodila se hvězda/A Star is Born (2018, režie: Bradley Cooper)

Jak je dlouhý: 2 h a 15 min

Hodnocení na RT: 8 z 10

Herci: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliot

Režisérský debut herce Bradleyho Coopera se povedl na jedničku. Remake hudební klasiky A Star is Born nabídl poněkud odlišný příběh než v předchozích verzích, ale zejména byl špičkově zrežírovaný a zahraný.

Doporučeno
Marvin prošel tranzicí po boku manžela a dvou dětí: Žádná LGBT ideologie neexistuje, já jsem se takový narodil Marvin prošel tranzicí po boku manžela a dvou dětí: Žádná LGBT ideologie neexistuje, já jsem se takový narodil 3. října 2023 13:00

Kvalita zpěvu i herectví byla v případě obou herců velmi vysoká. Důkazem je i skladba Shallow, která se na dlouhé období stala největším celosvětovým hitem.

Děj zobrazuje muzikanta veterána, který natrefí na talentovanou zpěvačku a rozhodne se z ní udělat hvězdu. Při tom se do sebe zamilují a brzy zjišťují, že nezvládají psychický nátlak v rámci vztahu a pěvecké kariéry. Film má silné finále a úžasné hudební momenty. Zároveň fungoval jako vstupní brána do Hollywoodu pro zpěvačku Lady Gagu, která toho naplno využila, protože ji do další důležité role obsadil i režisér Ridley Scott ve svém velkolepém dramatu House of Gucci.

Domů
Sdílet
Diskuse