Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2022 12:30
Čas čtení 6:43
Dominik Vetrák

O čem bude film Avengers 5? Proti komu a čemu budou hrdinové bojovat?

O čem bude film Avengers 5? Proti komu a čemu budou hrdinové bojovat?
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY
Uložit Uložené

Young Avengers, Kang the Conqueror, Secret Wars, Incursions.

V článku se nacházejí spoilery k několika předešlým filmům a seriálům ze světa Marvel včetně Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Hned po premiéře snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness jsme ti vysvětlili, co znamenaly některé méně jasné události, o čem byly potitulkové scény či kdo jsou Illuminati. Jen okrajově jsme se ale věnovali tématu Incursion (průnik). Zavede nás totiž do zbrusu nových zákoutí marvelovského světa. Zároveň nám naznačuje, o čem možná bude další film Avengers.

Nejprve si zopakujme, co víme o Incursion, tedy o průniku. Illuminati nám ve filmu vysvětlili, že jde o jev, kdy se začnou spojovat dvě dimenze následkem multivesmírného cestování. Strange a Wanda cestovali přes několik multivesmírů a zasahovali do událostí v některých z nich.

Doctor Strange 2
Zdroj: Marvel Studios

Měnili tak osudy postav, když Wanda na Zemi 838 zabila pět z celkových šesti členů tamního seskupení Illuminati. Každá dimenze má v multivesmíru nějaké označení, přičemž „naše“ dimenze, kde se odehrávají filmy a seriály z Marvel Cinematic Universe, se jmenuje 616.

Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 12:00

Nejen Wanda, ale také Strange způsobil několik multivesmírných změn. Myslel si, že to nebude mít žádné následky, ale jak jsme viděli na konci filmu, na čele se mu objevilo třetí oko (zatím nevíme, co to pro Strange znamená) a navštívila ho Clea, tajemná žena z jiné dimenze.

Právě ona mu řekla, že Strange způsobil Incursion a že potřebuje jeho pomoc, aby to napravila. Zatím nevíme, jestli právě o tom bude Doctor Strange 3, nebo se tato dějová linie rozvine v nějaké společné týmovce (jako například v Avengers), ale jisté rozuzlení bude potřebovat.

Doctor Strange 2
Zdroj: Disney

Incursions jsou totiž extrémně nebezpečné události. Jejich následkem zanikne jedna nebo rovnou dvě reality, které se střetnou a nastane průnik (Incursion). Dá se tomu ovšem zabránit. Jedním takovým způsobem je, že hrdinové jedné reality zničí planetu Zemi druhé reality, díky čemuž do sebe planety nenarazí a ani jedna z realit nezmizí. Zabijí ale zhruba 8 miliard lidí včetně množství hrdinů dané planety.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 114699 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Co jsou Incursions, proč se dějí, jak je zastavit a co je způsobilo v Doctoru Strangovi.
  • Jak Incursion pomůže dostat X-Men do světa Marvelu.
  • Proč je Fantastická čtyřka a její postavy důležité pro další děj MCU.
  • O čem může být Young Avengers a o čem bude další velký film o Avengers.
  • Jaké filmy a seriály od Marvelu uvidíme v příštích třech letech.
Domů
Sdílet
Diskuse