Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2022 12:30
Čas čtení 6:14
Dominik Vetrák

Kto je postava v potitulkovej scéne Doctora Strangea 2 a ako funguje mnohovesmír?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vysvetľujeme, ako funguje multivesmír v snímke Doctor Strange 2, kto sú ilumináti a čo bude ďalej so Strangeom.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness je od štvrtka v slovenských a českých kinách, takže veľa divákov má v súvislosti s komplexným dejom určite množstvo otázok. Nie všetko je však jasné na prvé pozretie, a tak sme sa rozhodli zaboriť do špekulácií a rôznych teórií, ktoré film sprevádzali a ktoré máme po jeho pozretí. 

Ak sa ti páčia naše články zo sveta Marvelu a pomáhajú ti lepšie pochopiť udalosti filmov a seriálov, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

V článku sa nachádzajú spoilery k seriálu Wandavision a k filmu Doctor Strange 2.

Doporučeno
Vysvětlujeme poslední část Moon Knighta a potitulkovou scénu. Změnil seriál nějak svět Marvelu? Vysvětlujeme poslední část Moon Knighta a potitulkovou scénu. Změnil seriál nějak svět Marvelu? 5. května 2022 8:30

1. Multiverse/mnohovesmír/multivesmír

Existenciu multivesmíru potvrdili tvorcovia už v seriáli Loki, v ktorom nám vysvetlili, ako presne funguje. Multivesmír prelomil Loki v ženskej verzii, no následky jeho narušenia sme odvtedy v marvelovskom svete nezaznamenali.  

Multivesmír následne otvoril Doctor Strange v snímke Spider-Man: No Way Home. Vo filme Doctor Strange 2 ho neotvárajú čary, ale America Chavez. America je mladá hrdinka, ktorá sa v komiksoch prvýkrát objavila v roku 2011 a neskôr sa stala aj členkou tímu Young Avengers. 

Cez multivesmír dokáže fyzicky prechádzať asi tak, ako dokáže Doctor Strange a Wong prechádzať cez portály do iných častí ich vlastnej reality. Zdá sa, že jej schopnosti nie sú nijako obmedzené a môže zavítať do akejkoľvek dimenzie.

2. Baron Mordo

Na konci jednotky sme videli Barona Morda, ako zbiera magickú silu a chystá sa zničiť Doctora Strangea. Marvel na túto dejovú líniu akosi zabúda, keďže od roku 2016 sa nikam nepohla.

V snímke Doctor Strange 2 je navyše Mordo len vo svojej alternatívnej verzii (variant) z multivesmíru, takže Morda „z nášho sveta“ sme ani nevideli. Marvel si ho možno necháva v zálohe, ale bude divné, keď sa vynorí napríklad po 10 rokoch od premiéry prvého dielu a diváci ani nebudú tušiť, prečo bojuje proti Strangeovi. 

3. Illuminati

Illuminati je v komiksoch tajná skupina, ktorá operuje mimo dosahu vlád a iných superhrdinov. Tím je v komiksoch pôvodne zložený z hrdinov, ktorí zastupujú ľudské spoločenstvá a krajiny.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 114526 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto sú Illuminati a či ich uvidíme aj v „našom“ marvelovskom svete.
  • Kto hral Mr. Fantastica, Black Bolta a ktorý X-Men sa ukázal vo filme.
  • Či sa objavili Wolverine, Tom Cruise, Spider-Man alebo Deadpool.
  • Aký je osud Wandy/Scarlet Witch.
  • Kto bola záhadná postava v potitulkovej scéne.
Zpět
Sdílet
Diskuse