Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2022 18:04
Čas čtení 0:41
Radim Šlechta

Běloruský fotograf vytvořil podobiznu Vladimira Putina z fotek obětí války na Ukrajině

Běloruský fotograf vytvořil podobiznu Vladimira Putina z fotek obětí války na Ukrajině
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Běloruský fotograf na svém Instagramu zveřejnil podobiznu Vladimira Putina sestavenou z fotografií obětí, zničených domovů a měst.

Běloruský fotograf a umělec Pasha Kritchko vytvořil portrét prezidenta Ruské federace Vladimira Putina. Podobiznu vyrobil Kritchko dohromady z 1500 fotografií zničených domů, lidských obětí a jiných ničivých dopadů války, kterou Vladimir Putin na Ukrajině vede. Portrét následně zveřejnil na svém Instagramu.

Doporučeno
Dva ruští vojáci oslavovali narozeniny svého „kolegy a kamaráda“ Adolfa Hitlera Dva ruští vojáci oslavovali narozeniny svého „kolegy a kamaráda“ Adolfa Hitlera 21. dubna 2022 20:13

„Tento portrét se skládá z asi 1 500 snímků, které jsem viděl během 57 dnů války na Ukrajině, ze zpráv a z některých mých fotografií z kontaktu s lidmi odtamtud. Hrůza, bolest, utrpení, smrt, zmrzačené osudy, zločin, nelidskost, zlo – to vše v tomto obrazu je,“ popisuje na Instagramu Pasha.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pasha Kritchko (@pkritchko)

Při pohledu na všechny fotografie je pro něj prý stále těžší pochopit lidi, kteří válku na Ukrajině podporují. „Nejsem zdaleka designér a jde spíš jen o logiku/symboliku a technické nuance, ale pár podobných nápadů souvisejících s tématem Běloruska se rýsuje,“ uzavřel umělec.

Válka na Ukrajině začala již 24. února. Od té doby podle serveru Statista na Ukrajině zemřelo přibližně dva tisíce civilistů včetně téměř 200 děti. Další tisíce civilistů včetně stovek dětí byly zraněny.

Domů
Sdílet
Diskuse