Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2022 18:01
Čas čtení 1:10
Ilona Hobzová

MS v hokeji 2022: Češi prohráli s Rakouskem 1:2, zápas rozhodly až samostatné nájezdy

MS v hokeji 2022: Češi prohráli s Rakouskem 1:2, zápas rozhodly až samostatné nájezdy
Zdroj: TASR/AP
NEWS MS V HOKEJI 2022
Uložit Uložené

Národní tým si připsal druhou prohru na šampionátu.

Česká hokejová reprezentace v úterý na mistrovství světa ve Finsku nastoupila proti Rakousku. A svůj třetí zápas na šampionátu prohrála. Hra dospěla až k samostatným nájezdům, které do vítězného konce dotáhli Rakušané.

Doporučeno
Zápas, na který jsme čekali roky. Získá Marpo největší skalp své kariéry a pošle Terminátora do důchodu? Zápas, na který jsme čekali roky. Získá Marpo největší skalp své kariéry a pošle Terminátora do důchodu? 17. května 2022 11:30

Rakušané si vynutili prodloužení

První gól padl už v osmnácté minutě v průběhu první třetiny. Postaral se o něj kapitán národního týmu Roman Červenka, kterému asistoval Matěj Blümel. S jedním gólem a šesti asistencemi tak Červenka vede statistiku nejproduktivnějších hráčů mistrovství.

Jednogólový náskok Češi drželi až do samotného závěru. Jenže Rakušané dokázali vystupňovat tlak a v závěrečné minutě srovnal Brian Lebler. Rozhodčí ještě zkoumali videozáznam, gól ale platil a zápas musel do prodloužení. Česko tak poprvé v historii nezvládlo porazit Rakousko v základní hrací době.

V nastaveném čase mohl ve prospěch Česka rozhodnout Filip Hronek, jeho střela ale za zády rakouského gólmana neskončila. Neskórovalo ani Rakousko, a na řadě tak byly samostatné nájezdy. Jediným hráčem, kterému se v nich povedlo prosadit, byl Rakušan Peter Schneider. České nájezdy v podání Tomáše Hertla, Romana Červenky, Matěje Blümela, Jiřího Smejkala i Davida Krejčího úspěch neslavily. 

Doporučeno
„I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) „I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) 22. května 2022 11:30

Rakušané tak na turnaji zapsali svou první výhru. Zatím prohráli se Švédskem, se Spojenými státy si sice vynutili prodloužení, v tom ale nestačili a museli se spokojit s jedním bodem. Naopak Česko na šampionátu zaznamenalo druhou prohru v řadě. Poprvé se radovalo hned v prvním zápase, kdy porazilo Velkou Británii 5:1. Prohra přišla v neděli proti Švédsku, na které český výběr nestačil poměrem 3:5. 

Šanci na nápravu má národní tým ve čtvrtek 19. května od 19:20 na zápasu s Lotyšskem. Do něj by měla zasáhnout i nová posila, útočník Boston Bruins David Pastrňák. Jeho přílet do Finska potvrdil generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Domů
Sdílet
Diskuse