Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2022 11:30
Čas čtení 5:10
Dominik Vetrák

Co budeme v červnu sledovat na Netflixu, HBO Max, Disney+, Amazonu a Apple TV+? Toto je program streamovacích služeb

FILMY A SERIÁLY PROGRAM AMAZON PRIME PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM DISNEY+ PROGRAM HBO MAX PROGRAM NETFLIX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽEB
Uložit Uložené

Těchto 10 seriálů a filmů tě v červnu pravděpodobně zahltí a nebudeš se od nich moci odtrhnout.

14. června 2022 v Česku startuje streamovací služba Disney+, na které najdeš zejména rodinné a animované filmy od společností Disney a Pixar či seriály a filmy ze světa Star Wars a Marvelu. Diváci tak budou mít mnohem větší výběr složený z hollywoodských projektů.

Kromě toho už klasicky nejvíc atraktivního obsahu nabízí Netflix. V redakci jsme se podívali na několik dalších streamovacích platforem a vybrali jsme z nich 10 očekávaných seriálů a filmů, které se vyplatí vidět. 

Pokud se ti líbí naše přehledy filmů a seriálů s premiérou v kinech a na Netflixu a ostatních streamovacích službách, dej nám najevo, že je chceš číst i nadále, a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
RECENZE: Top Gun: Maverick RECENZE: Top Gun: Maverick 25. května 2022 18:30

Netflix

Hustle – 8. června

Herec Adam Sandler hraje v dramatu Hustle basketbalového skauta pro NBA, nejprestižnější basketbalovou ligu na světě. Jednou najde ve Španělsku velmi talentovaného chlapce a udělá vše pro to, aby ho do NBA dostal. 

Kromě sportovních problémů se oba muži musí vyrovnat i s těmi rodinnými a psychickými. Mladý Španěl se musí starat o rodinu, ale rozhodne se zariskovat a odchází trénovat do USA. Pokud mu to nevyjde, přijde o práci a nebude mít jak živit rodinu. Basketbalový skaut se zase musí vyrovnat s výčitkami, že se svojí rodinou tráví jen málo času.

Spiderhead – 17. června

Příběh nás zavede do blízké budoucnosti, kdy mají vězni možnost účastnit se testování experimentálních drog. Stát jim za to zkrátí jejich trest. Hlavní postavou je vědec Steve (Chris Hemsworth), který drogy na lidech testuje bez jakýchkoli zábran.

Nevadí mu, že je vystavuje nebezpečí. Důležité jsou pro něj výsledky. Chce umět ovládat chování a pocity jiných lidí. Díky drogám dokáže ve dvou cizích lidech vyvolat silné pouto, a dokonce i lásku, respektive dohnat je k vášnivému sexu.

Doporučeno
Řezání končetin, explodující penisy a válka, která se nikdy nemění. Seriál Fallout míchá zábavu s děsivou vizí budoucnosti Řezání končetin, explodující penisy a válka, která se nikdy nemění. Seriál Fallout míchá zábavu s děsivou vizí budoucnosti 15. dubna 2024 9:00

Film režíroval Joseph Kosinski (Oblivion, Tron: Legacy, Top Gun: Maverick) a kromě Chrise Hemswortha uvidíme také herce Milese Tellera nebo Jurnee Smollett. Scénář napsali Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool).

The Umbrella Academy – 22. června

Tým hrdinů z The Umbrella Academy na konci druhé série opět zachránil svět, ale způsobil tím další katastrofu. Vytvořil časový paradox, takže když se hrdinové vrátili z minulosti do současnosti, ocitli se ve světě, ve kterém je mnoho věcí jinak. Například v jejich domě žije docela jiný tým superhrdinů, proti kterým budou muset bojovat. Nemluvě o tom, že pokud se neodstraní problémy s časovým paradoxem, zničí celou planetu.

Man vs. Bee – 24. června

V této komediální sérii má herec Rowan Atkinson (Mr. Bean) útočit na včelu. Zní to naprosto bizarně, navíc u tohoto typu příběhu je jen velmi tenká hranice mezi vtipným a trapným. Uvidíme, kam to tvůrci seriálu dotáhnou v tomto případě. Na Netflixu se ale už do trendů dostaly mnohem zvláštněji vypadající seriály a filmy, takže nepochybujeme, že i toto si najde svoji fanouškovskou základnu.

Money Heist: Korea – Joint Economic Area – 24. června

Jedná se o jihokorejský remake španělského seriálu, který tvůrci po dvou sériích téměř zrušili. Když se ale dostal na Netflix, objevily ho miliony lidí a stal se z něho celosvětový fenomén. Seriál skončil, ale Netflix z něj chce vyždímat co nejvíce, takže začal připravovat jihokorejský remake.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem 1. dubna 2024 14:00

Nepůjde ovšem o obyčejný remake. Jihokorejská verze si upraví příběh, který bude výrazně ovlivněn odlišným prostředím. Podnázev seriálu Joint Economic Area označuje významnou událost v dějinách Koreje. V seriálu se Jižní a Severní Korea spojí do jedné země, což otevře nové možnosti obchodu. Parta zlodějů se toho pokusí využít k zinscenování největší loupeže v historii.

Zdá se, že postavy budou mít podobná jména a osobnosti jako ve španělském seriálu, ale všechno ostatní bude zřejmě jiné. Yoo Ji-tae (Oldboy) si zahraje Profesora, Park Hae-soo (Squid Game) ztvární Berlina a Jun Jong-seo (Burning) bude Tokyo.

Amazon Prime Video 

The Boys – 3. června

Nejatraktivnější premiérou na Amazon Prime Video je třetí série superhrdinského seriálu The Boys. V tomto seriálu však superhrdinové nejsou až tak super. Zabíjejí nevinné lidi, okrádají je a zapletli se do vládních konspirací. Několika lidem v čele s Billym Butcherem (Karl Urban) to vadí a rozhodnou se zkorumpované nadlidi zabíjet. Seriál je akční, brutální a místy vtipný.

Má kvalitní vizuální triky a sympatické postavy, přičemž svět superhrdinů zpracoval nesmírně originálním způsobem. V dalších částech uvidíme kromě nových hrdinů a záporáků i Billyho Butchera, který díky experimentální droze získá na krátkou dobu superschopnosti. Ne všichni členové týmu ale souhlasí s pořekadlem „klín se klínem vybíjí“, v důsledku čehož vzniknou v partě The Boys problémy.

Shudder

Mad God – 16. června

Mad God je animovaný stop-motion film od 72letého režiséra Phila Tippetta, který na něm pracoval 30 let. Tippett byl tvůrcem vizuálních efektů pro původní Jurský park od režiséra Stevena Spielberga, ale efekty dělal také pro filmy jako Robocop, Star Wars nebo Indiana Jones. Posledních zhruba 8 let dokončoval Mad God a podle recenzentů je výsledek úžasný.

Doporučeno
Hlavní kameraman Vládců nebes nám prozradil, jak se natáčí seriál za 200 milionů dolarů. Austin Butler se choval netypicky Hlavní kameraman Vládců nebes nám prozradil, jak se natáčí seriál za 200 milionů dolarů. Austin Butler se choval netypicky 29. března 2024 14:00

Snímek natáčel pomocí miniatur a s menším rozpočtem, takže mu to trvalo opravdu dlouho. Po zhlédnutí traileru však pochopíš, že to mělo smysl, protože film má díky tomu unikátní vizuál a zdařilou hororovou atmosféru. Streamovací platforma Shudder u nás zatím nefunguje, ale tento film bys určitě měl vidět.

Apple TV+

Cha Cha Real Smooth – 17. června

V traileru na film tě asi nejvíce okouzlí nádherný úsměv herečky Dakoty Johnson. Její postava Domino hledá někoho, kdo by hlídal její dceru Lolu a dokázal si s ní vytvořit vztah. Jde ale o komplikované děvče, které si nikoho nechce připustit k tělu. Jednoho dne to však změní dvaadvacetiletý DJ Andrew.

Ten s Lolou naváže vztah a začne něco cítit i k Domino, která už má však snoubence. Režisér snímek stylizuje jako „coming of age“ story, tedy příběh o dospívání jak 12leté Loly, tak 22letého Andrewa, který stále neví, jak by měl vypadat jeho dospělý život.

Film na nás z traileru působí sympaticky, a tak mu zřejmě dáme šanci. Na Apple TV+ vychází 10. června také třetí série sci-fi seriálu For All Mankind.

Disney+

Ms. Marvel – 8. června

Nejnovější marvelovský seriál dorazí krátce po skončení toho předešlého — Moon Knighta. Trailery seriál prezentují jako příběh o dospívání teenagerky, která díky magickému náramku získá superschopnosti. 

Kamala Khan, jak se civilním jménem jmenuje hrdinka Ms. Marvel, je muslimského původu, což tvůrci patřičně přenesli i do příběhu. Mladá Kamala bude pro komiksový svět Marvelu důležitou postavou, jelikož bude mít jednu z hlavních rolí i v připravovaném blockbusteru The Marvels, který je pokračováním filmu Captain Marvel s herečkou Brie Larson. 

Doporučeno
RECENZE: Vládcové nebes. Zrodila se z jednotky pilotů další válečná pecka jako Bratrstvo neohrožených a Pacifik? RECENZE: Vládcové nebes. Zrodila se z jednotky pilotů další válečná pecka jako Bratrstvo neohrožených a Pacifik? 24. března 2024 14:30

Stále nevíme, o čem přesně Ms. Marvel bude. Kromě klasických teenagerských problémů a učení se, jak zvládat své schopnosti, bude Kamala bojovat i proti jakýmsi záporákům. Jejich motivace a totožnost ovšem zjistíme asi až během seriálu. Ten nejspíš bude mít šest částí. První a šestou část režírovali Adil El Arbi a Bilall Fallah (Bad Boys for Life).

HBO Max

Westworld – 26. června

Čtvrtá série sci-fi seriálu dorazí po dvouleté pauze, během které jsme už i zapomněli, že se tento seriál vysílá. Po fantastické první sérii přišla až zbytečně komplikovaná druhá série a tu třetí jsme už ani nesledovali.

Tvůrci nedokázali naplnit potenciál skvělého seriálu, ale nevzdávají se a ve čtvrté sérii chtějí představit další parky a nepochybně nás čekají i další dějové zvraty. Westworld zachycuje naši planetu v blízké budoucnosti, kdy bohaté korporace vytvořily zábavní parky, díky kterým se lidé mohou dostat na Divoký západ plný kovbojů či do úplně jiných časových období.

V těchto parcích si mohou dělat cokoli chtějí bez jakýchkoli následků, takže je jasné, že někteří v parcích vraždí, znásilňují a páchají zločiny. Obyvateli parků jsou roboti s umělou inteligencí, kteří jsou od skutečných lidí navenek k nerozeznání. Co se ale stane, když si roboti řeknou, že už toho mají dost?

Bonus

Na streamovací platformě Hulu bude mít v červnu premiéru druhá série oblíbeného kriminálně-komediálního seriálu Only Murders in the Building. Herci Selena Gomez, Steve Martin a Martin Short v něm vyšetřují vraždu, která se údajně stala v hotelu, kde všichni tři bydlí.

Domů
Sdílet
Diskuse