Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2022 15:00
Čas čtení 0:53
Ilona Hobzová

Jan Hamáček neuspěl se žalobou na Seznam kvůli článkům o Vrběticích

Jan Hamáček neuspěl se žalobou na Seznam kvůli článkům o Vrběticích
Zdroj: ČTK/Říhová Michaela
NEWS JAN HAMÁČEK ÚTOK VE VRBĚTICÍCH ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Podle zjištění serveru Seznam Zprávy chtěl Hamáček v Moskvě vyměnit kauzu Vrbětice za milion ruských vakcín.

Bývalý ministr vnitra a někdejší předseda ČSSD Jan Hamáček neuspěl se žalobou na majitele webu Seznam.cz a reportéry Jana Kroupu a Kristinu Cirokovou. Tu podával kvůli článkům serveru, podle kterých chtěl v Rusku vyměnit kauzu Vrbětice za dodávky ruské vakcíny Sputnik V.

Vrbětice za milion vakcín

Zpravodajský server Seznam Zprávy přišel v květnu loňského roku s informací, že se tehdejší vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček chystal na cestu do Moskvy, aby tam vyměnil kauzu výbuchu muničních skladů ve Vrběticích za dodávky ruské vakcíny Sputnik V a uskutečnění summitu Joea Bidena a Vladimira Putina v Praze.

Původně Hamáček tvrdil, že jeho plánovaná cesta do Moskvy byla zastíracím manévrem před oznámením podílu ruských agentů na explozích ve Vrběticích z roku 2014 a následným vyhoštěním zaměstnanců ruské ambasády v Praze. 

Podle serveru Seznam Zprávy měl Hamáček skutečný záměr cesty vylíčit na schůzce 15. dubna v kanceláři ministra vnitra, které se měl účastnit například velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka, policejní ředitel Jan Švejdar, ředitel Vojenského zpravodajství Jan Beroun a ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace Marek Šimandl. Účast potvrdil i státní zástupce Pavel Zeman.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Samotný Hamáček informace serveru navzdory potvrzením ostatních účastníků schůzky popřel. „To je úplný nesmysl, to nevím, kdo vám to řekl,“ řekl tehdy.

Domů
Sdílet
Diskuse