Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2022 11:30
Čas čtení 3:10
Barbora Volfová

Recept na palačinky: Připrav si doma skvělou snídani ve sladké i slané verzi

Recept na palačinky: Připrav si doma skvělou snídani ve sladké i slané verzi
Zdroj: REFRESHER/Barbora Volfová
GASTRO GASTRONOMIE RECEPTY
Uložit Uložené

Obě varianty zvládneš připravit do půl hodiny. Postup je velice jednoduchý a většinu ingrediencí už doma určitě také máš. Těsto na palačinky máme vychytané a chutě, které jsme do těchto receptů zvolili, se skvěle hodí k nadcházejícímu letnímu počasí.

Připravili jsme pro tebe recept na palačinky –⁠ výborné snídaňové jídlo, které miluje každý. Perfektně se hodí k víkendové pohodě. Tak se toho chop a udělej radost bližnímu svému nebo sobě! Pokud neholduješ sladkému, máme pro tebe i slanou variantu. Není sice tak obvyklá, ale stojí za vyzkoušení.

Obě verze zvládneš připravit do půl hodiny, postup je velice jednoduchý a většinu ingrediencí už doma určitě také máš. Těsto na palačinky máme vychytané a chutě, které jsme do těchto receptů zvolili, se skvěle hodí k nadcházejícímu letnímu počasí. Samozřejmě, co se týká náplní, zde se chutím a kreativitě meze nekladou, takže neváhej obměňovat suroviny podle svého gusta! 


 

Nejdříve ti popíšeme, jak si připravit univerzální těsto na lehké, vláčné, tenké palačinky –⁠ jako ze stánku někde v Paříži –⁠ a pak si můžeš vybrat, která varianta tě zaujala nejvíce. Typicky české palačinky, které dělávají naše babičky (samozřejmě ne všechny), jsou často tlusté, smaží se na oleji a točí se do ruličky. V tomto receptu, pokud máš dobrou pánev, nepotřebuješ žádný olej a smaží se na sucho. Máš raději tlustší těsto? Není problém, stačí vylít do pánve více těsta, postup je stejný.

Recept na palačinkové těsto, které nezklame

(4 porce, čas: 15 min.)

Suroviny:

250 g hladké mouky

500 ml plnotučného mléka

3 vejce

špetka soli

Postup:

Postup je velmi jednoduchý. Všechny suroviny smíchej dohromady: začni sypkými ingrediencemi, tedy moukou a špetkou soli, přidej vejce a dobře promíchej. Poté do vzniklého těsta přilévej mléko. Vše musí být důkladně promíchané, aby v něm nebyly hrudky. Konzistence hotového těsta by neměla být ani příliš tekutá, ani hodně hustá. 

Těsto by se mělo hezky táhnout. Nejlepší je nechat jej před smažením pár minut odstát, aby se všechny ingredience dobře promísily. Mezitím si třeba připrav pánev na smažení a oblíbené náplně.

Palačinky
Zdroj: REFRESHER/Barbora Volfová
Domů
Sdílet
Diskuse