Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2022 20:18
Čas čtení 1:30
Ilona Hobzová

Indický pár žaluje syna a snachu, protože nemají děti. Pokud se do roka nedočkají, chtějí odškodné

Indický pár žaluje syna a snachu, protože nemají děti. Pokud se do roka nedočkají, chtějí odškodné
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI INDIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V případě, že jejich syn nebude mít děti, chtějí po něm manželé vrátit veškeré finance, které investovali do jeho vzdělání a výchovy.

Manželský pár ze severoindického státu Uttarpradéš se rozhodl zažalovat svého syna a jeho manželku za to, že dosud nemají žádné děti. Pokud se od nich do roka nedočkají vnuka či vnučky, chtějí vyplatit odškodné ve výši 50 milionů rupií (přibližně 15,5 milionu korun). Jsou to prý veškeré úspory, které manželé investovali do synova vzdělání a další finanční podpory. Na neobvyklý případ upozornil server Times of India.

Za syna utratili veškeré úspory

Manželé Sanjeev Ranjan Prasad a Sadhana Prasad říkají, že kvůli synovi a jeho ženě zažívají duševní příkoří. Částka, kterou požadují po svém synovi v případě, že jim do roka nepořídí vnouče, zahrnuje úspory, které investovali do svého syna a jeho vzdělání. „Mám jen jednoho syna a veškeré úspory jsem utratil za jeho výchovu a vzdělání. V roce 2006 jsem ho poslal do USA na pilotní výcvik. O rok později se vrátil kvůli ekonomické recesi, přišel o práci a další dva roky žádnou nemohl najít. I v tomto období jsem ho finančně podporoval,“ uvedl Sanjeev.

Manželé v roce 2016 financovali i okázalou svatbu svého syna, včetně hostiny v pětihvězdičkovém hotelu, luxusního auta a líbánek v zahraničí. Doufali, že investice se jim vrátí v podobě vnoučat. To, že se jich zatím nedočkali, považují za psychické týrání. Vadí jim i to, že jejich syn se snachou žijí kvůli práci každý v jiném městě. Snaše prý nabídli, že kdyby se o dítě kvůli práci nemohla starat, rádi péči o potomka převezmou.

Doporučeno
Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie 2. května 2024 15:42

První soudní slyšení v neobvyklém případě se podle serveru The New York Times konalo v pondělí. V Indii případ otevřel širší debatu o tom, co a zda vůbec děti dluží svým rodičům, a to z právního i duchovního hlediska. V hinduistické víře mají děti povinnost splatit morální dluh svým rodičům tím, že se o ně ve stáří postarají. Mít vnoučata je nezbytné k pokračování v rodové linii. Podle antropoložky Annapurny Pandey žije stále více mladších dospělých nezávisleji na svých rodičích. „Výsledkem je rostoucí pocit mezi staršími Indy, že děti neplní své povinnosti vůči nim jako rodičům,“ uvedla pro NY Times Pandey.

Domů
Sdílet
Diskuse