Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Anytime.
23. června 2022 15:30
Čas čtení 1:52
Sponzorovaný obsah

Sháníš auto na výlet? S carsharingem Anytime si můžeš půjčit vůz na hybridní pohon s automatickou převodovkou i parkovací kamerou

Sháníš auto na výlet? S carsharingem Anytime si můžeš půjčit vůz na hybridní pohon s automatickou převodovkou i parkovací kamerou
Zdroj: Anytime
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY CARSHARING
Uložit Uložené

Carsharing dokáže ušetřit peníze i přírodu. V Anytime dbají u vozů na výbavu i ekologii.

Potřebuješ občas auto, ale nechceš investovat do vlastního, protože bys ho nevyužil naplno? Zkus carsharing, službu, díky které můžeš auto sdílet s dalšími lidmi. Díky carsharingu Anytime ušetříš peníze za náklady spojené s vlastnictvím auta, jako je pojištění, servis nebo čištění. Stačí si stáhnout mobilní aplikaci, zaregistrovat se a můžeš vyrazit na výlet nebo na nákupy.

Kromě financí dokáže carsharing šetřit i životní prostředí. Vozy v nabídce Anytime fungují na hybridní pohon, díky čemuž jsou ekologičtější než tradiční automobily. Svůj vozový park nyní rozšířili o dalších 100 hybridních automobilů vybavených automatickou převodovkou i parkovací kamerou. Vybrat si tak můžeš z celkem 600 ekologických aut. 

půjčit si auto
anytime, carsharing
Zdroj: Anytime

Nekupuj, půjč si

Carsharing je v Česku stále oblíbenější službou. Především ve městech se spoustě lidí nevyplatí vlastnit auto a platit garážové stání a další poplatky. Růst poptávky zaznamenali i v Anytime, proto rozšiřují svůj vozový park o další auta, která jsou už teď k dispozici potenciálním uživatelům. „Naše sdílená auta pro cesty do zaměstnání, školy, na nákupy, za sportem, kulturou či výlety využívá stále více lidí, a proto nyní opět rozšiřujeme jejich počet. Aktuálně přidáváme další nové automobily Toyota C-HR, všechny s automatickou převodovkou, hybridním motorem a parkovací kamerou, jak jsou již uživatelé naší služby zvyklí,“ říká Milan Beutl, ředitel Anytime carsharing.

Za dobu působení na českém trhu má Anytime na kontě přes milion úspěšných výpůjček. V jejich nabídce najdeš pouze automobily na hybridní pohon, které z 52 % jízdy využívají energii, kterou si samy jízdou vytvoří a šetří tak životní prostředí. V současnosti je hybridní pohon pro firmu ideálním řešením, jedná se totiž o nejefektivnější variantu ekologického pohonu s jistotou dojezdu.

anytime, carsharing
Zdroj: Anytime

Pohled do budoucnosti

V souvislosti s důrazem na udržitelnost mají v Anytime i dlouhodobé plány. Společně s automobilkou Toyota se rozhodli k pilotnímu testování vozu Mirai na vodíkový pohon„Model Mirai využívá k výrobě elektřiny vodík a produkuje pouze čistou vodu. Vykazuje tak mimořádné ekologické parametry,“ vysvětluje Martin Peleška, ředitel českého zastoupení značky Toyota. „Věříme, že toto je řešení budoucnosti, a jsme rádi, že ho můžeme společně s Anytime otestovat také v reálném provozu,“ dodává.

Mirai staví na technologii palivových článků TFCS (Toyota Fuel Cell System), která kombinuje palivové články s hybridním pohonem. Její součástí je nová sada palivových článků FC Stack (vlastní technologie Toyoty) a vysokotlaké zásobníky na vodík. Soustava TFCS je energeticky hospodárnější než spalovací motory a za jízdy neprodukuje žádné emise CO2 ani jiné škodlivé látky. Řidiči mohou očekávat stejnou úroveň pohodlí jako u vozů se zážehovým motorem, včetně velkorysé dojezdové vzdálenosti a tankování vodíkového paliva během pouhých tří minut. Představuje tak propojení komfortu a ekologie.

anytime, carsharing
Zdroj: Anytime

Díky tomu, že se Anytime daří kombinovat pohodlí s udržitelností, ztělesňují jejich služby ideální příležitost pro všechny, kteří si občas chtějí někam vyjet autem, ale nevyplatí se jim pořizovat vlastní. Zkus i ty jízdu v nově vybaveném hybridním modelu Toyota.

zkusit carsharing
Domů
Sdílet
Diskuse