Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2022 9:30
Čas čtení 6:08
Martin Adam Pavlík

10 nejlepších hudebních dramat (Žebříček)

10 nejlepších hudebních dramat (Žebříček)
Zdroj: Broad Green Pictures
FILMY A SERIÁLY TIP NA FILM
Uložit Uložené

Nejsou podle skutečných událostí, ale přesto mají obrovskou sílu.

V kinech sice momentálně běží Elvis, který vypráví příběh krále rokenrolu Elvise Presleyho, ale my jsme se rozhodli, že ti představíme další hudební dramata a zároveň mnohem kvalitnější. Nejsou to však životopisy, ale filmy, které pracují s vymyšleným, ale důvěryhodným příběhem –⁠ až si budeš googlit, zda jde opravdu jen o fikci.

Jsou originální, citlivé, zábavné, místy však také drsné a šokující. Vyvolají v tobě emoce, o kterých jsi možná ani nevěděl, že je máš, a prověří hranice tvé empatie. 

V případě, že tě baví naše filmové novinky, tipy, recenze, profily herců a režisérů či žebříčky, neváhej nás podpořit a přidej se do klubu Refresher+. I díky tomu ti budeme moci přinést více kvalitního filmového obsahu.

1. Once (režie: John Carney, 2007)

Kde si můžeš film pustit: HBO MAX
Délka filmu: 83 minut
Hodnocení na RT: 9,7 z 10

Pokud neznáš tento film, zaručeně znáš alespoň skladbu Falling Slowly, kterou právě pro tento snímek nazpívali Glen Hansard a Markéta Irglová (oba si zároveň zahráli hlavní role). Nejenže vyhrála Oscara za nejlepší píseň, také získala The Critics' Choice Movie Award. Pokud jsi ji však dosud náhodou neslyšel, už po prvních tónech si tě získá a pohladí ti duši.


Once je prvním a paradoxně i jediným filmem, za který byl Ir John Carney dosud oceněn (později natočil minimálně stejně kvalitní hudební dramata jako Begin Again či Sing Street). Na festivalu nezávislých filmů Sundance získal cenu diváků a zabodoval také na Independent Spirit Awards. Krásný film o náhodných setkáních, ze kterých může vzniknout láska na celý život.

Once
Zdroj: Summit Entertainment

2. Pump Up the Volume (režie: Allan Moyle,1990)

Kde si můžeš film pustit: Amazon Prime Video
Délka filmu: 105 minut
Hodnocení na RT: 8,1 z 10

Chuťovka pro všechny rebely ukazující prostředník pokryteckým moralistům a přísným autoritám žijícím život podle šablony. Vypráví příběh školáka Marka Huntera (Christian Slater), který je přes den tichý introvert stranící se všem kolem, v noci charismatický vulgární extrovert snažící se zapůsobit na co největší publikum.
 
Přes otcovu vysílačku vysílá anonymně každý večer vlastní show teenagerům z okolí pod pseudonymem DJ Hard Harry. Pouští jim tvrdou muziku, baví je oplzlými řečmi, ale také je nechává v němém úžasu hlubokými filozofickými úvahami o životě.

Brzy se však stane trnem v oku ředitelky střední školy, kterou navštěvuje, a začne mít problémy i s policií. Ta se snaží zjistit jeho pravou identitu. Přestože by se mohlo zdát, že Pump Up the Volume je vysloveně filmem pro dospívající středoškoláky, režisér Allan Moyle do něj vtěsnal univerzální poselství a rafinovaně zabředl do témat, která trápí či zajímají i nás dospělé.

3. Inside Llewyn Davis (režie: Joel Coen, Ethan Coen, 2013)

Kde si můžeš film pustit: Amazon Prime Video
Délka filmu: 105 minut
Hodnocení na RT: 9,2 z 10

Melancholická balada o nepoučitelném snílku Llewynu Davisovi (Oscar Isaac), folkovém zpěvákovi, který se snaží prorazit v hudebním průmyslu, ale příliš se mu nedaří uklidit si život. Bojí se převzít zodpovědnost za své činy a před problémy raději utíká nebo se tváří, že neexistují. Vždy ho však doběhnou a dají mu o to tvrdší ránu.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 117429 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse