Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. dubna 2024 9:57
Čas čtení 0:59
Barbora Adamkovičová

Ruský bloger nedal synovi jídlo, chtěl ho „krmit sluncem“. Za jeho smrt si odpyká trest

Ruský bloger nedal synovi jídlo, chtěl ho „krmit sluncem“. Za jeho smrt si odpyká trest
Zdroj: Unsplash/Aditya Romansa/volně k užití (ilustrační foto)
ZAJÍMAVOSTI RUSKO
Uložit Uložené

Údajně chtěl na dítěti experimentovat a ukázat ostatním, že se dá žít ze slunce.

Ruský lifestylový bloger zabil svého novorozeného syna tím, že ho nechal „žít ze slunce“, místo aby ho krmil jídlem. Nyní si odpyká osmiletý trest, informuje The Daily Mail.

Doporučeno
V Česku se brzy spustí streamovací služba Max. Toto jsou ceny předplatného V Česku se brzy spustí streamovací služba Max. Toto jsou ceny předplatného 21. dubna 2024 8:01

Partneři Maxim Lyutyi a Oxana Mironova vychovávali chlapce „netradičně“ – otec měl dokonce syna polévat studenou vodou, aby se otužoval. Navíc novorozence ani nekrmili, Lyutyi prý „chtěl na dítěti experimentovat, krmit ho slunečními paprsky a ukázat tak ostatním, že i takto se dá jíst“, uvedl zdroj listu. Soud tak nešťastný incident označil za „úmyslné způsobení vážného ublížení na zdraví“.

Muž si zpočátku nechtěl přiznat vinu a ze všeho vinil matku dítěte, která podle něj měla nedostatek železa a nedokázala dítě během těhotenství řádně vyživovat. Chlapec, který dostal jméno Cosmo, se narodil předčasně, což Lyutyi údajně nevěděl. U soudu uvedl, že kdyby to věděl, „okamžitě by kontaktoval nemocnici“.

Doporučeno
Kourtney Kardashian zareagovala na body shaming pod svou fotkou. Trollovi poslala jasný vzkaz Kourtney Kardashian zareagovala na body shaming pod svou fotkou. Trollovi poslala jasný vzkaz 20. dubna 2024 14:48

Matka Mironové dvojici obvinila z vedení sekty. „Říkala jsem jí, že se Maxim zbláznil, ale ona mě neposlouchala. Žila tam jako pokusný králík. Byla jeho otrokyní,“ uvedla a dodala, že Lyutyi její dceru přinutil k tomu, aby společného syna nekrmila. Podle deníku si nyní otec zemřelého novorozence odpykává trest v přísně střežené trestanecké kolonii.

Domů
Sdílet
Diskuse