Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
21. července 2022 13:28
Čas čtení 1:02

Texaská univerzita bude vyučovat předmět o Harrym Stylesovi

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Texaská univerzita bude vyučovat předmět o Harrym Stylesovi
Zdroj: Getty Images/Helene Marie Pambrun

Od jarního semestru 2023 se studenti budou moci zapsat na kurz.

Předmět o britském zpěváku a bývalém členu skupiny One Direction Harrym Stylesovi? Od jarního semestru 2023 realita. Texaská státní univerzita nabízí studentům pro příští rok kurz, jenž ponese název „Harry Styles a kult celebrit: Identita, internet a evropská popkultura“. Informuje CNN.

16. července 2022 13:30 Čas čtení 5:11 Harry Styles poprvé v Praze: Řev fanoušků přehlušil první skladby. Charismatickému zpěvákovi ležela O2 arena u nohou (Reportáž) Harry Styles poprvé v Praze: Řev fanoušků přehlušil první skladby. Charismatickému zpěvákovi ležela O2 arena u nohou (Reportáž)

Zaštítí jej docent digitální historie Louie Dean Valencia, podle něhož kurz přinese studentům náhled do „kulturního a politického vývoje moderní celebrity ve vztahu k otázkám genderu a sexuality, rasy, třídy, národu a globalismu, médií, módy, kultury fanoušků, internetové kultury a konzumerismu.“

„Ani nespočítám, kolik rozhovorů jsem za poslední dva roky se studenty měl, které začaly společnou láskou k Harryho hudbě, ale rychle přešly do širších společenských otázek o pohlaví, sexualitě, rase, kontrole zbraní, udržitelnosti kvůli Harryho umění,“ napsal CNN Valencia. 

Pozitivita, sebeláska

Materiály pro výuku budou jednak písně z jeho působení ve skupině One Direction a jednak jeho sólová tvorba. Dále se pak bude probírat jeho začínající filmová tvorba i umění, které Stylese k jeho vlastním věcem inspirovalo, včetně díla Susan Sontag nebo filozofie Alaina de Bottona.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @harrystyles

Valencia, který je sám fanouškem Stylese od jeho působení v One Direction, uvedl, že spousta dalších hudebníků a kapel jako The Beatles nebo Billie Holiday nabízí způsoby, jakými se dá pohlédnout na dobu, ve které tvořili. Přesně to může dnes údajně nabídnout i Styles. „Jeho hlavními principy jsou pozitivita a sebeláska,“ dodal.

17. července 2022 16:10 Čas čtení 3:48 Móda z koncertu Harryho Stylese: Fanoušci oblékli výrazné barvy, boa a nejvíce se těšili na song Matilda Móda z koncertu Harryho Stylese: Fanoušci oblékli výrazné barvy, boa a nejvíce se těšili na song Matilda

Harry Styles nedávno navštívil Prahu, a jak pravděpodobně tušíš, REFRESHER byl u toho. Jestli máš zájem si přečíst o tom, jaký byl jeho koncert v O2 aréně, sepsali jsme pro tebe reportáž z místa.

Domů
Sdílet
Diskuse