Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2022 13:30
Čas čtení 5:11
Tereza Šnajdrová

Harry Styles poprvé v Praze: Řev fanoušků přehlušil první skladby. Charismatickému zpěvákovi ležela O2 arena u nohou (Reportáž)

Harry Styles poprvé v Praze: Řev fanoušků přehlušil první skladby. Charismatickému zpěvákovi ležela O2 arena u nohou (Reportáž)
Zdroj: REFRESHER/David Marcin
REFRESHER HARRY STYLES HUDBA KONCERTY ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

V pátek se v pražské O2 areně konal premiérový koncert britského idola Harryho Stylese, na kterém nechyběl ani REFRESHER.

Fanynky a fanoušci britského idola Harryho Stylese se konečně po dvou letech dočkali. Populární zpěvák vystoupil v pátek 15. července v pražské O2 areně a české publikum potěšil jak oblíbenými hity jako Adore You nebo Watermelon Sugar, tak i novou deskou Harry’s House. Harry Styles potvrdil, proč je jedničkou současné popové scény, a návštěvníci na páteční koncert pravděpodobně jen tak nezapomenou. Do O2 areny vyrazil díky Live Nation i REFRESHER a přináší ti reportáž z koncertu světové pop star.

Doporučeno
Whats Poppin nebo Industry Baby. Tyto tracky dostaly Jacka Harlowa na vrchol, ale vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát Whats Poppin nebo Industry Baby. Tyto tracky dostaly Jacka Harlowa na vrchol, ale vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát 16. července 2022 11:30

Fanoušci na britskou star čekali dlouhé hodiny. Někteří před O2 arenu přišli už den před začátkem koncertu

Harmonogram koncertu byl jasný. V 18:30 hodin se otevřou brány O2 areny, o hodinu a půl později vystoupí předkapela Wolf Alice a v 21:00 hodin přijde na masivní stage hlavní hvězda večera, Harry Styles.
 
Někteří návštěvníci si však z premiérového koncertu britské hvězdy udělali celodenní zážitek a před O2 arenu přišli už v časných ranních hodinách. A někteří dokonce už den předem. Důvodem nebylo to, aby si zabrali ta nejlepší místa v předních řadách. Ta totiž byla již před začátkem koncertu jasně dána. Fanoušci si prostě jen chtěli naplno užít atmosféru, která před koncertem panovala a kterou přišel nasát i REFRESHER.
 
„Je to tady skvělé. Povídáme si, zpíváme, děláme si make-up, tancujeme… Vážně si to tu užívám,“ řekla nám jedna z příchozích. V jedné větě popsala přesně to, jak to před O2 arenou vypadalo už od pátečního rána.

Harry Styles
Zdroj: REFRESHER/David Marcin


Nadšení fanoušci vytvořili velký kruh, zpívali skladby talentovaného umělce, poznávali nové lidi a seznamovali se s těmi, s nimiž budou sdílet sektor v průběhu koncertu. Tak přátelskou atmosféru těžko pohledat a bylo k dojetí, jak Harry Styles dokáže spojit lidi ze všech koutů Česka. A nejen to. Na koncertě nechyběli ani lidé ze Slovenska, Polska, Itálie a dalších zemí.
 
V půl sedmé večer se pak brány O2 areny otevřely a nedočkaví fanoušci svírající transparenty i kartonové postavy Harryho v životní velikosti se přesunuli dovnitř.

Harry Styles
Zdroj: REFRESHER/David Marcin

Předkapela Wolf Alice potěšila, nejvíce pak hitem Don’t Delete The Kisses

Přesně v osm hodin večer se pak na pódiu zjevila britská kapela Wolf Alice, kterou jsme jen před pár týdny mohli vidět na festivalu Rock for People. Zpočátku jsme měli trochu obavy, jak si rockeři s popovým publikem poradí, ale bylo znát, že kapela poupravila svůj setlist a natěšeným divákům dala přesně to, po čem toužili.

Doporučeno
Rock for People přivezl gigantická jména i neokoukané talenty. Festival potvrdil, že je v Česku jedničkou (Reportáž) Rock for People přivezl gigantická jména i neokoukané talenty. Festival potvrdil, že je v Česku jedničkou (Reportáž) 19. června 2022 16:00

Už během druhé skladby You're a Germ se Wolf Alice podařilo celou arénu roztleskat a u Delicious Things už většina sálu nadšeně popadala telefon a na dojatou kapelu svítila rozsvícenými baterkami.
 
Set Wolf Alice byl skvěle vyvážený, a ačkoli se kapela dostala pouze k 10 skladbám, příchozím nabídla perfektní průřez svojí tvorbou. Největší úspěch pak pochopitelně sklízely písně Bros a Don’t Delete The Kisses, které se staly oblíbenými i na TikToku. Poté, co kapela opustila pódium, bylo v publiku slyšet spoustu nadšených hlasů, které Wolf Alice až do pátečního večera neznaly, ale nyní je rády zařadí do svých playlistů.

Zlatý hřeb večer: Na scénu za mohutného burácení přišel Harry Styles

Krátce před devátou hodinou pak atmosféra v O2 areně zhoustla a zaplnila se i dříve volná místa. Bylo jasné, kvůli komu tu lidé jsou, a přesně v 21:00 hodin se všichni zvedli ze svých sedadel a za zvuků Bohemian Rhapsody od kapely Queen začali nedočkavě vyhlížet svého idola.
 

Domů
Sdílet
Diskuse