Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2022 11:30
Čas čtení 5:02
Tereza Šnajdrová

Whats Poppin nebo Industry Baby. Tyto tracky dostaly Jacka Harlowa na vrchol, ale vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát

Whats Poppin nebo Industry Baby. Tyto tracky dostaly Jacka Harlowa na vrchol, ale vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát
Zdroj: Getty Images/Joseph Okpako/WireImage
HUDBA RAP TIKTOK
Uložit Uložené

Jack Harlow koncertuje po celém světě a jeho songy mají i miliardy poslechů. Ještě před dvěma lety přitom málokdo znal jeho jméno. Toto je životní příběh talentovaného rappera, který zlomil srdce nejedné dívce.

First Class, Whats Poppin, I Wanna See Some Ass nebo feat s Lil Nas X Industry Baby. To jsou tracky, které jsi už určitě někdy slyšel. Ať už v rádiu, na instagramových reelsech, nebo na TikToku. Možná ale nevíš, že jejich tvůrcem je talentovaný muzikant a muž mnoha tváří, který hip hopu propadl už v útlém věku. Toto je Jack Harlow, rapper, lamač dívčích srdcí a bavič, kterému podlehly miliony lidí.

Doporučeno
Závislost na prášcích i promiskuitní způsob života. Travise Barkera změnila až letecká katastrofa, kdy jen o vlásek unikl smrti Závislost na prášcích i promiskuitní způsob života. Travise Barkera změnila až letecká katastrofa, kdy jen o vlásek unikl smrti 24. března 2022 8:30

Vychytralý obchodník prodával spolužákům na střední škole mixtapy za dva dolary

Jackman Thomas Harlow, jak se rapper jmenuje celým jménem, se narodil 13. března 1998 v Shelbyville. Jeho rodina byla dalo by se říci tradiční, matka podnikala, otec vedl koňskou farmu a vše se změnilo až v roce 2010, kdy se Harlowovi přestěhovali do Lousville.
 
K hip hopu Jacka přivedla jeho matka, která mu již od malička pouštěla A Tribe Called Quest či další legendy, a nikoho proto nepřekvapilo, když ve 12 letech začal rapovat i on sám. Se svým kamarádem Copelandem tehdy experimentovali se zvukem, na obyčejný notebook nahrávali různé rýmy, a když už si Jack začal věřit, ze své tvorby se rozhodl i něco vytěžit.

 
Na střední škole svoje mixtapy prodával spolužákům, kteří si kus za dva dolary rádi koupili (dnes jsou na tuto investici pravděpodobně velmi pyšní), a z utržených peněz si pak Jack v sedmé třídě pořídil první profesionální mikrofon. Pod pseudonymem Mr. Harlow natočil mixtape Extra Credit a do svého „labelu“ následně přizval i další přátele. Tak vznikl Moose Gang, díky kterému se rapper později setkal i s dalšími velkými hvězdami v oboru.
 
Už jako teenager se potkal se Scooterem Braunem (manažer Ariany Grande či Justina Biebera, pozn. redakce) a začal věřit, že i on by se jednou mohl stát slavným. V roce 2018 pak Jack Harlow přišel do Atlantic Records, ale žádný zázrak se nekonal. V srpnu téhož roku rapper vydal debut Loose, se kterým dokonce vyrazil i na severoamerické turné, avšak kromě nominace na cenu BET Hip Hop Awards 2019 v kategorii Nejlepší mixtape z toho pro mladého muzikanta nic nevzešlo. Komunita jeho hudbu sice dokázala ocenit, ale pokud umělec neosloví veřejnost, pravděpodobně nemá větší šanci na úspěch…

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @jackharlow

Na vrchol jej dostal banger na TikToku i podpora LGBTQ+

Jack Harlow se neúspěchem nenechal zastrašit a dál pracoval na své tvorbě, ale také na sobě samém. V lednu roku 2020 pak vypustil do světa track Whats Poppin, hlavní singl nadcházejícího EP Sweet Action, a bylo to, jako by odpálil bombu. Whats Poppin má k dnešnímu dni na Spotify více než miliardu poslechů a na YouTube si jej přehrálo téměř 250 milionů lidí. Píseň se stala virální na TikToku, slyšet jsi ji mohl v každém druhém videu a všem bylo ihned jasné, že právě toto Jacka dostane na vrchol.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 118164 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak popsal rozhodnutí spolupracovat s rapperem Lil Nas X.
  • Proč je pro něj kritika důležitá.
  • Co řekl na obvinění, že těží z černošských groovy beatů.
  • Jak pomáhá černošským umělcům.
Domů
Sdílet
Diskuse