Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
25. července 2022 v 12:41
Čas čtení 0:50

Požár v Českém Švýcarsku se nedaří uhasit. Na místě zasahuje 54 hasičských vozidel i dva vrtulníky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Požár v Českém Švýcarsku se nedaří uhasit. Na místě zasahuje 54 hasičských vozidel i dva vrtulníky
Zdroj: HZS Ústeckého kraje

V neděli ráno začal v parku České Švýcarsko hořet les. Na místo ihned vyjelo několik jednotek hasičů, policie, ale také armádní vrtulníky. Oheň se stále nedaří uhasit a hašení komplikuje horko a vítr.

V neděli ráno začal hořet les v parku České Švýcarsko. Původní ohnisko, které mělo poslední víkendový den cca 3 hektary, se prý hasičům podařilo dostat pod kontrolu, ale oheň se uhasit stále nedaří. V lese v Malinovém dole u Hřenska i dnes zasahuje 31 jednotek, 54 hasičských vozidel, vrtulníky Armády ČR a Policie ČR, informuje HZS Ústeckého kraje. Na místě i nadále platí nejvyšší stupeň požárního poplachu.

24. července 2022 v 10:37 Čas čtení 0:49 V Českém Švýcarsku hoří les. Hasiči se k němu ale dostávají jen těžko, pomáhá jim vrtulník V Českém Švýcarsku hoří les. Hasiči se k němu ale dostávají jen těžko, pomáhá jim vrtulník

„Na místě zasahuje 31 jednotek 54 vozidel. Zasahuje přibližně 150 hasičů. V současnosti je kladen důraz na dopravu vody, která je dopravována kyvadlově. I nadále zasahuje vrtulník,“ uvádí na Twitteru HZS Ústeckého kraje.

Hasicí práce komplikuje horko i vítr. „Na místě je velké množství kouře. Bude to těžké pro hasiče, očekává se tropický den. Zvedá se čerstvý vítr a je obava, že by se oheň mohl šířit dalšími směry,“ řekl mluvčí správy parku Tomáš Salov.

25. července 2022 v 8:25 Čas čtení 1:02 Předpověď počasí: V pondělí budou teploty dosahovat 35 °C, od úterý se ochladí. Takový bude poslední červencový týden Předpověď počasí: V pondělí budou teploty dosahovat 35 °C, od úterý se ochladí. Takový bude poslední červencový týden

„Příčina požáru zatím není správě národního parku známá. Vysoce pravděpodobný je lidský faktor, neboť z nedávné doby není známa žádná přírodní událost (např. úder blesku), která by mohla vést ke vzniku ohně,“dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse