Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2022 9:01
Čas čtení 1:41
Dominik Vetrák

Viděli jsme první část House of the Dragon. Seriál má všechny předpoklady překonat Game of Thrones

Viděli jsme první část House of the Dragon. Seriál má všechny předpoklady překonat Game of Thrones
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON NOVÉ SERIÁLY PROGRAM HBO MAX
Uložit Uložené

HBO nám umožnilo pustit si začátek očekávaného seriálu House of the Dragon a my jsme z něj nadšení.

Díky HBO jsme měli možnost prohlédnout si několik částí z první série seriálu House of the Dragon, který se odehrává 200 let před událostmi seriálu Game of Thrones. V tomto článku budeme psát jen o pilotní epizodě, kterou režíroval Miguel Sapochnik (natočil jedny z nejlepších epizod Game of Thrones jako Hardhome, Battle of the Bastards nebo Winds of Winter).

Doporučeno
She-Hulk: Jaký je nový marvelovský seriál a budeme ho sledovat i po první části? She-Hulk: Jaký je nový marvelovský seriál a budeme ho sledovat i po první části? 19. srpna 2022 8:30

Na kvalitě epizody je to cítit. Z hlediska příběhu a režie jí nemáme absolutně co vyčítat. Debutová část tě seznámí se světem Westerosu a v krátkosti ti představí hlavní členy rodu Targaryenových, kteří vládnou Westerosu díky svým drakům.

Poznáváme krále Viseryse (Paddy Considine), jeho dceru Rhaenyru (Milly Alcock), bratra Daemona (Matt Smith) a spoustu jiných, přičemž v dalších částech hrají některé z těchto postav starší herci, jelikož se v ději posouváme o několik let.

House of the Dragon
Zdroj: HBO

Herci zde jedou na maximum a už po první části si některé oblíbíš, a to včetně Matta Smitha a jeho Daemona, ač je to pěkný hajzlík. House of the Dragon již ze začátku představuje napínavý, zajímavý a komplexní příběh s nejedním zvratem, při kterém je cítit, že je divák hned součástí něčeho většího. Dočkáš se také odkazu na události Game of Thrones a poznáš některá známá místa a města z Game of Thrones.

Hned v první epizodě se dočkáš i akce, nádherných záběrů majestátních draků (i když jde o wyverny, ne klasické draky) a v neposlední řadě nesmíme zapomenout na nádhernou hudbu. Uslyšíš v ní náznaky soundtracku z Game of Thrones včetně hlavních témat, ale skladatel Ramin Djawadi, který tvořil hudbu i ke Game of Thrones, ji dostatečně obměnil, takže nepůsobí stejně.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem 1. dubna 2024 14:00

Samozřejmostí jsou krásné kostýmy, kulisy a živě působící prostředí středověkého fantasy. House of the Dragon už v první epizodě vyrovnává kvality původního seriálu, který se na takovou úroveň dostal až po několika epizodách, respektive sériích.

House of the Dragon
Zdroj: HBO

Zatím jsme z něj nadšení a doporučujeme ho naprosto každému divákovi bez ohledu na to, zda má rád fantasy nebo zda viděl Game of Thrones. I když ti unikne pár vzkazů a nebudeš mít tak dobrý přehled o jednotlivých rodech a některých místech, vůbec to nevadí a seriál si naplno užiješ tak jako tak.

Začátek House of the Dragon je velmi slibný a my se už nemůžeme dočkat každé další části. „Game of Thrones“ je zpět a my jsme si až do zhlédnutí House of the Dragon neuvědomovali, jak moc nám tento svět chyběl. Teď už jen doufat, že si jeho tvůrci po několika sériích neřeknou, že už je to nebaví, a nerozhodnou se to předčasně ukončit a celé to po... kazit.

Zpět
Sdílet
Diskuse