Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ilona Hobzová Adam Novosad
21. srpna 2022 11:44
Čas čtení 1:15

Finky přidávají na internet videa z party, chtějí podpořit premiérku Sannu Marin

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Finky přidávají na internet videa z party, chtějí podpořit premiérku Sannu Marin
Zdroj: TASR/AP

Kromě lidí na sociálních sítích se Sanny Marin zastal například polský premiér.

Stovky finských obyvatelek přidaly na sociální sítě videa, na kterých tančí a užívají si party a večírky. Rozhodly se tím podpořit tamní premiérku Sannu Marin, uvádí The Guardian. Ta čelí kritice opozice poté, co byla na uniklém videu zachycena, jak tančí na večírku. Opozice po ní dokonce vyžadovala test na drogy.

19. srpna 2022 18:03 Čas čtení 0:31 Finská premiérka absolvovala test na drogy poté, co čelila kritice kvůli videu z večírku Finská premiérka absolvovala test na drogy poté, co čelila kritice kvůli videu z večírku

#solidaritywithsanna

Finky hromadně postují videa, na kterých tančí a baví se s přáteli, přidávají k nim hashtag Solidarita se Sannou. Videa zaplavila Twitter, objevila se ale i na dalších sociálních sítích. Kromě finských obyvatelek se začaly přidávat ženy po celém světě.

Předseda opoziční strany Riikka Purra Sannu Marin vyzval, aby se dobrovolně podrobila testu na drogy, a uvedl, že nad premiérkou visí „stín pochybností“.

„Tancovala jsem, zpívala a bavila se – naprosto legální věci. A nikdy jsem nebyla v situaci, kdy bych viděla nebo věděla o tom, že ostatní užívají drogy,“reagovala premiérka na kritiku opozice. „Mám rodinný život, mám pracovní život a mám volný čas, který trávím se svými přáteli. V podstatě stejně jako mnoho lidí v mém věku,“ řekla novinářům.

Test na drogy politička podstoupila v sobotu, výsledky by měly být známé do týdne. Marin ovšem předem deklarovala, že nelegální drogy nikdy nebrala a sobotní noc nijak nenarušila její schopnost vykonávat oficiální povinnosti.

Sannu Marin kromě lidí na sociálních sítích podpořil také polský premiér Mateusz Morawiecki. „Premiérka má důvod být šťastná, protože Finsko vstupuje do NATO. (...) Takže pokud premiérka Finska při této příležitosti vypila o trochu více finlandie, a proto i tancovala, není na tom nic hrozného,“nechal se slyšet.

Domů
Sdílet
Diskuse