Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2022 11:00
Čas čtení 7:20
Ilona Hobzová

Filmy v září: Do kin míří Johnny Depp jako slavný fotograf, BANGER s Adamem Mišíkem nebo ambiciózní Jan Žižka

Filmy v září: Do kin míří Johnny Depp jako slavný fotograf, BANGER s Adamem Mišíkem nebo ambiciózní Jan Žižka
Zdroj: GEM Entertainment
FILMY A SERIÁLY FILMY 2022
Uložit Uložené

Tradiční přehled filmových novinek je tady.

Přišlo září a s ním i tipy na filmy, které vstoupí do českých kin. Nejvíce pozornosti se upírá na historický film Jan Žižka, těšit se ale můžeš na spoustu dalších filmů. Na své si přijdou fanoušci sportu, konkrétně fotbalové legendy Zlatana Ibrahimoviće. Hudbu reprezentují snímky BANGER nebo dokument o Davidu Bowiem. Hlavní roli si po delší době střihl Johnny Depp.

Minamata

  • Česká premiéra: 1. září 2022
  • USA, 2020, 115 min
  • Režie: Andrew Levitas
  • Hrají: Johnny Depp, Bill Nighy, Minami, Hirojuki Sanada, Džun Kunimura a další

William Eugene Smith se proslavil jako jeden z nejuznávanějších fotoreportérů druhé světové války. Na začátku sedmdesátých let ale žije samotářsky. Odloučený od společnosti rezignoval na svou kariéru. Změna nastane, když jej redaktor slavného časopisu Life Robert Hayes tajně vyšle do japonského rybářského města Minamata. Zdraví a život jeho obyvatel a především dětí jsou zde totiž po desetiletí ohrožovány jedovatou rtutí, kterou do moře bezohledně vypouští chemická továrna Chisso Corporation. Smith se noří do místní komunity, dokumentuje svými fotoaparáty její úsilí žít a přežít a také vášnivé tažení za uznáním viny a odškodněním ze strany Chisso Corporation. Smith vyzbrojen pouze svým fotoaparátem a silou obrazu dává svým snímkům z toxické vesnice srdcervoucí lidský rozměr a jeho počáteční úkol se mění v životní poslání. (CinemArt)

 

Film Minamata, který vychází ze skutečného příběhu, byl vůbec poprvé představen na berlínském festivalu v roce 2020, o rok později ho v Karlových Varech uvedl sám Johnny Depp coby představitel fotožurnalisty Williama Eugena Smithe. Nyní se konečně dočkali diváci i v dalších českých kinech. Kromě Deppa se ve snímku objeví japonsko-americký herec Hirojuki Sanada nebo legendární britský herec Bill Nighy.

Domů
Sdílet
Diskuse