Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
3. září 2022 v 13:57
Čas čtení 0:50

Herečka Jane Fonda oznámila, že má rakovinu. S léčbou již začala

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Herečka Jane Fonda oznámila, že má rakovinu. S léčbou již začala
Zdroj: Flickr/Celebs Journey/volně k užití

Slavná herečka Jane Fonda na sítích oznámila, že má diagnostikovanou rakovinu. Léčbu prý zatím zvládá dobře.

Jane Fonda se svým sledujícím na Instagramu svěřila, že má diagnostikovanou rakovinu. S léčbou prý již začala a snáší ji dobře. Čtyřiaosmdesátiletá herečka se v posledních letech kromě showbyznysu věnuje také aktivismu v souvislosti s klimatickou změnou. Informuje o tom BBC.

7. května 2022 v 9:30 Čas čtení 10:04 Lea díky rakovině našla sebelásku, po vyléčení šíří osvětu: Když jsem přišla o vlasy, cítila jsem se ještě silnější (Rozhovor) Lea díky rakovině našla sebelásku, po vyléčení šíří osvětu: Když jsem přišla o vlasy, cítila jsem se ještě silnější (Rozhovor)

„Rakovina je učitel a já si všímám lekcí, které mi dává. Jedna z věcí, kterou mi ukázala, je důležitost komunity. Je potřeba v ní růst a prohlubovat vztahy, abychom nebyli sami,“ napsala Fonda na Instagram. „Společně s mým věkem mě také učí, jak je důležité se přizpůsobovat novým skutečnostem,“ dodala. V současnosti prý herečka začala s léčbou ve formě chemoterapie.

Uvedla, že má Non-Hodgkinův lymfom, který je prý velmi dobře léčitelný, a dobré zdravotní pojištění. „Uvědomuji si, že jsem v tomto ohledu hodně privilegovaná, a je to bolestivé,“ řekla herečka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jane Fonda (@janefonda)

Kromě samotného herectví se Fonda věnuje aktivismu a boji za klima. „Prožíváme nejdůslednější období v dějinách lidstva, protože to, co uděláme nebo neuděláme právě teď, rozhodne o tom, jaká bude budoucnost, a já nedovolím, aby mi rakovina zabránila udělat vše, co je v mých silách,“ uvedla herečka na sociálních sítích.

V příspěvku také upozornila na důležitost listopadových voleb v USA, kdy dojde k výměně všech křesel ve Sněmovně reprezentantů i části senátorů.

Domů
Sdílet
Diskuse