Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
14. září 2022 7:21
Čas čtení 0:56

Další Putinův člověk záhadně zemřel. Ivan Pečorin se utopil po pádu z jachty u Vladivostoku

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Další Putinův člověk záhadně zemřel. Ivan Pečorin se utopil po pádu z jachty u Vladivostoku
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool

V roce 2022 zemřelo za záhadných okolností již nejméně osm oligarchů s napojením na ruský energetický průmysl.

Putinův blízký spolupracovník Ivan Pečorin se přidal na stále delší list záhadných úmrtí ruských energetických bossů. Podle Business Insider se mu ve stavu opilosti stal osudným pád z jachty nedaleko Vladivostoku.

Tělo Ivana Pečorina bylo po dvoudenním pátrání nalezeno vyplavené asi 160 kilometrů od města na východě země. Do vody z lodi plující kolem místního ostrova Russky údajně spadl už 10. září.

Pečorin byl ředitelem letecké sekce Korporace pro rozvoj Dálného východu a Arktidy (KRDV), která již stihla jeho smrt označit za „nenahraditelnou ztrátu“. KRDV je projekt prezidenta Vladimira Putina na rozvoj bohatých energetických a těžebních zdrojů nejvýchodnějšího regionu Ruska.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Pečorina si do čela KRDV údajně osobně vybral Vladimir Putin, protože ho považoval za klíčového muže v regionu. Oba muži se teprve nedávno setkali na jednom pódiu v rámci Východního ekonomického fóra. KRDV už v únoru oznámila nečekanou smrt svého generálního ředitele Igora Nosova, který skonal ve věku 43 let na mrtvici.

V roce 2022 zemřelo za záhadných okolností nejméně dalších osm oligarchů s napojením na energetický průmysl. Naposledy 1. září zemřel předseda představenstva ropného koncernu Lukoil Ravik Maganov. Podle ruských médií se mu stal osudným pád z okna nemocnice.

Domů
Sdílet
Diskuse