Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
20. září 2022 14:30
Čas čtení 0:59

Českou anketu Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu roku vyhrál Patrik Schick

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Českou anketu Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu roku vyhrál Patrik Schick
Zdroj: ČTK/PA/Andrew Milligan

Útočník německého Leverkusenu vyhrál českou novinářskou anketu Zlatý míč vůbec poprvé. Sesadil loňského i předloňského vítěze Tomáše Součka o 380 bodů.

Útočník Bayeru Leverkusen Patrik Schick opanoval novinářskou anketu Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu uplynulé sezony. Informoval o tom Klub sportovních novinářů, který anketu vyhlašuje. Hráč tak navázal na květnový zisk prvenství v rámci ocenění Fotbalista roku, jež vyhlašuje FAČR. Loňského vítěze, záložníka West Hamu United Tomáše Součka, přeskočil o celých 380 bodů.

22. června 2021 10:36 Čas čtení 8:34 Kanonýr Patrik Schick: Kudy vedla jeho cesta k vrcholovému fotbalu a které velkokluby se o něj aktuálně zajímají? Kanonýr Patrik Schick: Kudy vedla jeho cesta k vrcholovému fotbalu a které velkokluby se o něj aktuálně zajímají?

Schickovi se loňská sezona náramně vydařila. Na evropském šampionátu, jenž se konal vloni, nastřílel pět branek. V klubové soutěži zvládl vstřelit na podzim 16 branek za Leverkusen, na jaře přidal dalších 8 a v tabulce střelců skončil za Robertem Lewandowským na druhém místě. I díky němu se Leverkusen umístil na třetím místě.

Bohužel, zbytek reprezentačních zápasů se mu tolik nevydařil; do play-off na mistrovství světa proti Švédsku kvůli zranění ani nenastoupil.

Za Schickem se umístil Tomáš Souček, jenž měl na třetí příčku náskok 267 bodů. Oproti podzimní části ankety si v celkových výsledcích polepšil gólman Vaclík, který i díky povedeným výkonům v reprezentaci a zisku řeckého titulu s Olympiakosem poskočil na třetí pozici před záložníka Fiorentiny Antonína Baráka, jenž v minulé sezoně oblékal dres Hellasu Verona.

Celkové pořadí prvních příček, které určili fotbaloví novináři, si můžeš prohlédnout zde:

Výsledky fotbalové ankety Zlatý míč ČR za sezonu 2021/22:

1.Patrik Schick (Leverkusen) 1422
2. Tomáš Souček (West Ham) 1042
3. Tomáš Vaclík (Olympiakos Pireus) 775
4. Antonín Barák (Verona) 693
5. Vladimír Coufal (West Ham) 677
6. Adam Hložek (Sparta Praha) 317
7. Jan Kuchta (Slavia Praha/Lokomotiv Moskva) 311
8. Michal Sadílek (Twente Enschede) 282
9. Tomáš Holeš (Slavia Praha) 258
10. Jakub Pešek (Sparta Praha) 199

Domů
Sdílet
Diskuse