Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
21. září 2022 19:01
Čas čtení 0:52

Záhada mokrého orgasmu: Vědci se rozhodli zjistit, zda obsahuje moč

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Záhada mokrého orgasmu: Vědci se rozhodli zjistit, zda obsahuje moč
Zdroj: Unsplash/Alexander Krivitskiy/volně k užití

Japonští urologové si stanovili nelehký cíl. Chtěli se dopátrat toho, z čeho se skládá tekutina vylučovaná během mokrého orgasmu.

Hypotéza kuriózního experimentu, na který upozornil server Insider, zněla jasně: Je tekutina, která se uvolňuje během tzv. squirtingu, moč, nebo něco jiného? Aby tomu japonští urologové přišli na kloub, implementovali pěti ženám do močového měchýře tmavě modré přírodní barvivo.

Termínem squirting – nebo také „ženská ejakulace“ – se myslí akt, kdy z vulvy vychází tekutina během ženského orgasmu. Všechna těla jsou jiná, tudíž ne všichni lidé s vulvami mohou mokrý orgasmus zažít.

Subjekty studie, kterou v srpnu tohoto roku publikoval odborný časopis International Journal of Urology, byly ženy, které byly podle svých slov schopné squirtingu. Dvěma ženám bylo kolem třiceti, dvěma kolem čtyřiceti a jedné kolem padesáti let. Aby byl experiment úspěšný, lékaři najali muže, který ženy sexuálně (a konsenzuálně) uspokojoval. V místnosti byla dvojice o samotě, celý akt se ovšem nahrával na video.

Poté, co měla každá z pěti žen mokrý orgasmus, videozáznamy zachytily, jak z jejich genitálií vytéká modrá tekutina. Zjištění tak naznačuje, že tekutina, kterou ženy při squirtingu produkují, pochází přinejmenším částečně z močového měchýře.

24. června 2022 11:30 Čas čtení 6:57 Udělá se, lehne a jde spát. Heterosexuální ženy sužuje orgasm gap Udělá se, lehne a jde spát. Heterosexuální ženy sužuje orgasm gap

Kontroverze kolem squirtingu ale zřejmě jen tak nevymizí. Například ještě v roce 2014 byla ženská ejakulace zakázána v pornu vyráběném ve Spojeném království. Což se ale – jak upozorňuje server HelloClue – setkalo se značným protestem. Zákaz totiž naznačoval, že ejakulace z vulvy je nějakým způsobem perverzní, zatímco ejakulace z penisu je zcela normální.

Domů
Sdílet
Diskuse