Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
29. září 2022 20:22
Čas čtení 0:50

Královna Alžběta II. zemřela stářím

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Královna Alžběta II. zemřela stářím
Zdroj: TASR/AP

Žádná nemoc, ale stáří. Dle nově zveřejněného úmrtního listu královny Alžběty II. zemřela panovnice kvůli komplikacím, které se váží k vysokému věku.

Příčina smrti královny Alžběty II. je konečně známa. Ve čtvrtek ji zveřejnily skotské úřady. Dle zápisu v úmrtním listu nepodlehla žádné konkrétní nemoci, ale umřela na zdravotní komplikace způsobené stářím, informuje o tom například The Guardian. Oficiální datum úmrtí je stanoveno ke čtvrtku 8. září 2022, úmrtí královny bylo zaevidováno ve skotské správní oblasti Aberdeenshire k 16. září 2022.

11. září 2022 12:00 Čas čtení 14:22 Alžběta II. byla zkušená diplomatka a silná žena. Oblíbená byla i v Česku, říká politoložka (Rozhovor) Alžběta II. byla zkušená diplomatka a silná žena. Oblíbená byla i v Česku, říká politoložka (Rozhovor)

O smrti Elizabeth Alexandry Mary Windsor, královny Alžběty II., jsme tě informovali hned po zveřejnění této informace. Královně bylo 96 let. V létě se spekulovalo o jejím podlomeném zdraví, jelikož mívala problémy s chůzí i stáním. Panovnice skonala ve skotském domově anglické královské rodiny Balmoralu, kam následně odcestoval princ Charles, vévoda z Cambridge, i vévodkyně z Cornwallu.

Smrt u Alžběty II. nastala podle úmrtního listu ve čtvrtek 8. září v 15 hodin a 10 minut a zaregistrovala ji princezna Anna. Tři hodiny poté, v 18 hodin a 30 minut, oznámil smutnou zprávu Buckinghamský palác. Žezlo po panovnici převzal její syn Charles, který přijal jméno Karel III.

8. září 2022 21:30 Čas čtení 2:27 Charles je novým britským králem. Bojuje za životní prostředí, mezi lidmi však příliš populární není Charles je novým britským králem. Bojuje za životní prostředí, mezi lidmi však příliš populární není

Oficiální pohřeb v Londýně se uskutečnil 19. září a byla to velkolepá společenská událost, na kterou přiletěly hlavy ze všech koutů světa včetně japonského císaře Naruhita, amerického prezidenta Joea Bidena, belgického krále Filipa, nizozemského krále Viléma Alexandra, zástupců zemí Commonwealthu včetně Kanady, Austrálie nebo Nového Zélandu a dalších.

Domů
Sdílet
Diskuse