Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
6. října 2022 20:40
Čas čtení 2:52

Chyba Nguyena stála Slovácko body. Doma s Nice prohrálo 0:1

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Chyba Nguyena stála Slovácko body. Doma s Nice prohrálo 0:1
Zdroj: Profimedia

Ani třetí zápas v rámci EKL nedopadl pro tým z Uherského Hradiště vítězstvím.

Fotbalový svátek se ve čtvrtek odpoledne odehrál na stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti, kde domácí celek přivítal v rámci klání základní skupiny D Evropské konferenční ligy francouzské Nice. Hostující celek s posilami z anglické Premier League přijel do Česka po dvou remízách 1:1. Domácí ale nenavázali a s francouzským soupeřem prohráli 0:1.

První poločas neodpovídal divokým prvním evropským poločasům, které Slovácko podstoupilo, jelikož se v bezbrankovém poločase neujaly jak velká šance Pepeho, tak střela Mihálika. Druhá polovina začala pro domácí nešťastně, jelikož Filip Nguyen po obrovské chybě pustil střelu Pepeho v 54. minutě, a to mezi nohama za svá záda. 

Přestože se Slovácko snažilo výsledek zvrátit, větší šance nepřišla, a proto zápas nakonec skončil těsným výsledkem 0:1.

27. září 2022 22:43 Čas čtení 3:09 Češi se loučí s elitní Ligou národů další prohrou. Švýcaři vyhráli 2:1, penaltu tentokrát neproměnil Souček Češi se loučí s elitní Ligou národů další prohrou. Švýcaři vyhráli 2:1, penaltu tentokrát neproměnil Souček

Svátek 

Třetí a poslední soupeř v základní skupině D Evropské konferenční ligy čekal na fotbalisty z Uherského Hradiště ve čtvrtek večer. Na stadion Miroslava Valenty přijelo francouzské Nice, které podle předzápasových tiskových konferencí považovali hráči i realizační tým Slovácka za dosud největší prověrku. Jejich síle nyní víc než kdy jindy pomáhají posily z anglické Premier League, jelikož před letošní sezónou oblékli dres jihofrancouzského týmu brankář Kasper Schmeichel, Aaron Ramsey a Ross Barkley. Výsledkově to sice zatím vidět nebylo, počítá se však s tím, že sehrání je jen otázkou času.


Zkušené francouzské mužstvo nicméně musí vědět, že se se Slováckem musí, a to zejména na jejich stadionu, počítat. V Evropě se hodně daří Janu Kalabiškovi, který již třikrát skóroval, Partizan Bělehrad zde dokázal podobně jako předtím Fenerbahçe pouze remizovat a v Kolíně nechybělo málo, aby také došlo na dělbu bodů. I přesto však trenér Favre všechny posily z Anglie do základní sestavy nenasadil. Po ligové prohře s PSG (1:2) je nechal odpočívat až na výjimku – útok vyztužil hostující hráč z Arsenalu Pepe. Ani Lemina, Dante či Todibo každopádně nenaznačovali, že chce Nice zápas podcenit.


Slovácko vyrukovalo na Francouze s tím nejlepším, co momentálně má. Svědíkovi svěřenci se morálně zvedli po nepovedené sérii bez výhry ve vyhraném derby se Zlínem, a tak mohli jít do svátečního zápasu s klidnější hlavou. V základní jedenáctce nechyběl Nguyen, Petržela, Kadlec, Havlík ani střelec Kalabiška. V útoku vsadilo Slovácko na Mihálika, pod nímž nastoupil celkem překvapivě Šašinka. Letošní štírek týmu, Iráčan Merchas Doski, začínal na lavičce. Jedinou změnou byl Reinberk na střídačce, kterého nahradil Tomič.

Nezvykle klidný poločas

Slovácko začalo ofenzivním snažením, ze kterého po pár minutách vytěžilo dva rohové kopy. Ani jeden branku Bulky nakonec neohrozil. Když se Nice poté dostalo k míči, bylo evidentní, že chce Slovácko vycházet zejména ze zajištěné obrany a stavělo se proti hostům v bloku. V 9. minutě pak přišel první budíček od francouzského týmu, kdy nekrytý Pepe hlavičkoval do tyče. Z následné dorážky do odkryté brány se naštěstí pro Slovácko Diop netrefil.


První vážná příležitost Slovácka přišla ve 22. minutě, kdy se Ondřej Mihálik odvážil ohrozit branku Bulky z voleje. Trefil ale přímo pozici polského brankáře. Zápas se od té doby odvíjel v nezvykle klidném tempu bez velkého počtu gólů, k čemuž přispívala jak defenzivní práce domácích, tak neschopnost hostů dostat se do vyložené šance. Na konci poločasu se do zakončení vtlačil ještě Šašinka, jehož pokus ale Bulka kryl.

Gól Nice

Slovácko se znovu začalo aktivně prezentovat, bojovat a snažit se ohrozit soupeřovu šestnáctku, jenže jeho výkon úplně nepodpořil brankář Nguyen. V 54. minutě mu totiž skočil míč po střele Pepeho mezi nohama a propadl za brankovou čáru. Otřeseného gólmana ohrozil Pepe hned o dvě minuty později, jeho druhou ránu nicméně odrazilo břevno.


Slovácko poté prostřídalo a s novou krví v žilách začalo tlačit na vedoucího soupeře. První ohrožení z tlaku vzešlo znovu z voleje na hranici pokutového území, kterou v 80. minutě vyslal Petržela. Závěr zápasu rozkouskovala zranění a fauly, které zamezily stálému tlaku ze strany modrobílých, což vyhovovalo hostům. Sedmiminutové nastavení, které zohlednilo vhod piva na brankáře Nice, znamenalo i přes zjevný tlak Moravanů pouze Kalabiškovu střelu mimo. Výsledkem byla těsná a smolná prohra Slovácka na domácí půdě.

Domů
Sdílet
Diskuse