Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
6. října 2022 19:10
Čas čtení 0:54

Policie na Hodonínsku odhalila 10 pěstíren marihuany. Osmi lidem hrozí až deset let vězení

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie na Hodonínsku odhalila 10 pěstíren marihuany. Osmi lidem hrozí až deset let vězení
Zdroj: Policie ČR

Policisté zabavili téměř 30 kg sušené marihuany a více než 250 rostlin konopí.

Kriminalisté z Hodonínska odhalili během uplynulých dvou měsíců 10 nelegálních pěstíren marihuany. Během domovních prohlídek zabavili téměř 30 kilogramů sušené marihuany, více než 250 rostlin konopí a u jednoho z obviněních našli také zbraně a střelivo. Osmi osobám nyní hrozí až 10 let za mřížemi, informuje Policie ČR.

6. října 2022 14:56 Čas čtení 0:57 Česko za kontroly na hranicích se Slovenskem zaplatí 110 milionů měsíčně Česko za kontroly na hranicích se Slovenskem zaplatí 110 milionů měsíčně

„Na základě velmi dobré operativní činnosti se kriminalistům z Hodonínského ‚Toxi‘ týmu podařilo během dvou měsíců odhalit nelegální pěstírny marihuany. Jedná se o deset případů, kdy skleníky na některých zahradách doslova praskaly ve švech,“ uvedla policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Během provedených domovních prohlídek zabavili policisté 30 kilogramů sušené marihuany, více než 250 rostlin konopí a v jednom případě také zbraně a střelivo. 

„Zatím bylo obviněno osm osob ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodala Hrůzová s tím, že obviněným hrozí až 10 let za mřížemi.

V Česku se o dekriminalizaci konopí vedou diskuse již delší dobu. Největšími podporovateli legalizace marihuany jsou Piráti. „Piráti prosazují regulovaný a zdaněný trh s konopím, samopěstování a jeho snadnou dostupnost pro pacienty. Chceme dospělým lidem umožnit pěstování konopí pro osobní potřebu za přesně definovaných podmínek a zároveň jim umožnit dostupnost zdaněného a bezpečného produktu z legálního trhu,“řekl pro Refresher předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Na to, zda by mělo být konopí v Česku legální, jsme se zeptali i poslanců a poslankyň ve sněmovně. 

Domů
Sdílet
Diskuse