Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
15. října 2022 9:17
Čas čtení 0:33

Růžový diamant se v Hongkongu prodal za 57,7 milionu dolarů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Růžový diamant se v Hongkongu prodal za 57,7 milionu dolarů
Zdroj: TASR/AP

Růžový diamant Williamson Pink Star je druhým největším růžovým diamantem, který byl prodán v aukci.

Za 57,7 milionu dolarů se v čínském Hongkongu vydražil růžový diamant Williamson Pink Star, což je nejvyšší cena za karát diamantu prodaného v aukci. Informuje o tom TASR.

Dražba 11,15karátového diamantu se konala sedmého října a dražbu uspořádala aukční společnost Sotheby's. Cena za jeden karát se přiblížila k částce 5,2 milionu dolarů, což překonalo dosavadní rekord čtyř milionů dolarů za karát z roku 2015. Kupcem byl nejmenovaný sběratel ze Spojených států, uvedla společnost Sotheby's.


Jméno Williamson Pink Star navazuje na dva legendární růžové diamanty. Prvním je 23,6karátový Williamson, který v roce 1947 dostala jako svatební dar nedávno zesnulá britská královna Alžběta II. Druhým je 59,6karátový diamant Pink Star, který vydražili v roce 2017.


Williamson Pink Star je druhým největším růžovým diamantem prodaným prostřednictvím aukce. Vytěžili ho v dole Williamson v Tanzanii. Tamní růžové diamanty patří mezi nejvzácnější a nejcennější barevné diamanty.

Anketa:
Chtěl/a bys vlastnit takový diamant?
Ne, k čemu by mi byl?
Jasně, hned!
Ne, k čemu by mi byl?
29 %
Jasně, hned!
71 %
Domů
Sdílet
Diskuse