Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
18. října 2022 18:23
Čas čtení 0:28

Estonský parlament prohlásil Rusko za teroristický režim

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Estonský parlament prohlásil Rusko za teroristický režim
Zdroj: Wikimedia Commons/Stasyan117

Estonští poslanci odsoudili v úterý ruskou anexi území na Ukrajině a Rusko prohlásili za „teroristický režim“. Informuje o tom TASR na základě zprávy agentury AFP.

Pro prohlášení hlasovalo ve 101členném jednokomorovém parlamentu 88 poslanců. Deset poslanců se hlasování nezúčastnilo a tři další se hlasování zdrželi. Parlament prohlásil Rusko za „teroristický režim a Ruskou federaci za zemi podporující terorismus“.

18. října 2022 15:49 Čas čtení 1:15 Ukrajina čelí ruským útokům na energetickou infrastrukturu. Hoří Kyjev, Dnipro i Záporoží Ukrajina čelí ruským útokům na energetickou infrastrukturu. Hoří Kyjev, Dnipro i Záporoží

„Putinův režim se svými hrozbami jaderných útoků udělal z Ruska největší hrozbu pro mír v Evropě i na celém světě,“ uvádí se dále ve schváleném prohlášení. Estonský parlament takové prohlášení přijal po výzvách, které v tomto směru mezinárodnímu společenství dlouhodobě adresuje ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, připomíná AFP.

18. října 2022 13:38 Čas čtení 0:55 Zelenskyj vydává sbírku válečných projevů. Vyzývá svět k boji za svobodu Zelenskyj vydává sbírku válečných projevů. Vyzývá svět k boji za svobodu

Parlamenty Estonska i sousedního Lotyšska ještě v srpnu prohlásily Rusko za „podporovatele terorismu“, přičemž Moskvu obvinily z „cílené genocidy vůči ukrajinskému lidu“. Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena tuto terminologii nedávno odmítla používat, protože ji „nepovažuje za nejefektivnější cestu vpřed“.

Anketa:
Sleduješ situaci na Ukrajině?
Hodně pozorně.
Myslím, že stíhám alespoň to nejdůležitější.
Nevyhledávám to, ale občas si něco přečtu.
Nemám vůbec přehled, co se děje.
Hodně pozorně.
53 %
Myslím, že stíhám alespoň to nejdůležitější.
44 %
Nevyhledávám to, ale občas si něco přečtu.
3 %
Nemám vůbec přehled, co se děje.
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse