Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2022 6:00
Čas čtení 5:00
Adéla Ježková

Kam na výlet: Bezručovo údolí je ideálním místem na romantické podzimní procházky

Kam na výlet: Bezručovo údolí je ideálním místem na romantické podzimní procházky
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková
REFRESHER KAM NA VÝLET KAM NA VÝLET ÚSTECKÝ KRAJ
Uložit Uložené

Refresher má pro tebe další výletní tip!

Nevíš, kam vyrazit na výlet? V naší pravidelné sérii ti přinášíme tipy na skvělé výlety po České republice. Klikni na tlačítko „sledovat“ a už ti žádný výlet neunikne!

Po výšlapu na bájný kopec Blaník minulý týden nás dnes čeká spíše taková příjemná podzimní procházka. Na poslední říjnový víkend meteorologové opět hlásí počasí typické pro babí léto – polojasno a teploty přesahující 20 stupňů Celsia. Byla by škoda toho nevyužít! Zvlášť, když si jej můžeme užít v jednom z nejkrásnějších údolí Krušných hor. A také jednom z nejtajemnějších. V přírodním parku Bezručovo údolí totiž ještě ve 20. století bylo živo v dnes již zaniklých vesnicích Menhartice a Stráž. Po odsunu německého obyvatelstva po druhé světové válce se nicméně ani jednu z obcí nepodařilo znovu osídlit. Ze života obyvatel zbyly už jen základy chalup.

Doporučeno
Kam na výlet: O bájný kopec Blaník se zajímali i nacisté. Údajně skrývá bránu do jiné dimenze Kam na výlet: O bájný kopec Blaník se zajímali i nacisté. Údajně skrývá bránu do jiné dimenze 22. října 2022 6:00

Nad částí Krušných hor v okolí Chomutova mnoho lidí ohrnuje nos –⁠ na tom nesou velký podíl dopady těžby hnědého uhlí, nenech se ale odradit. Jsme si jistí, že si Bezručovo údolí zamiluješ, ne nadarmo se mu přezdívá „brána do Krušných hor“. A jako bonus se nebudeš muset prodírat davy víkendových turistů. Ty i nadále zůstávají na „přívětivějším“ Božím Daru. 

priroda podzim bezrucovo udoli
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Jak se dostaneš do Bezručova údolí?

Bezručovo údolí se nachází mezi Chomutovem a Horou Svatého Šebestiána v Ústeckém kraji. Dlouhé je 13 kilometrů, tudíž výchozí bod se odvíjí od toho, kolik chceš ujít – či jaký je důvod tvé návštěvy. Místo je totiž i skvěle uzpůsobené na kolečkové brusle nebo kolo. Zařadit bychom jej tak mohli i do série Kam za sportem, která počátkem října přinesla nejlepší inline dráhy v Praze a okolí.

Doporučeno
Kam na kolečkové brusle: Vybrali jsme pět nejlepších inline tras v Praze a okolí Kam na kolečkové brusle: Vybrali jsme pět nejlepších inline tras v Praze a okolí 15. října 2022 6:00
Domů
Sdílet
Diskuse