Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
30. října 2022 7:28
Čas čtení 1:11

Jake Paul porazil v boxu legendárního šampiona UFC Andersona Silvu. Poslal ho i na podlahu ringu

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Jake Paul porazil v boxu legendárního šampiona UFC Andersona Silvu. Poslal ho i na podlahu ringu
Zdroj: Getty Images/Christian Petersen

Jake Paul se v boxu postavil proti dosud nejtěžšímu soupeři Andersonu Silvovi. A odešel vítězně.

Americký youtuber a boxer Jake Paul stanul v noci ze soboty na neděli v boxerském ringu proti legendě UFC Andersonu Silvovi. Ačkoliv je 47letý Brazilec považován za jednoho z nejlepších bojovníků historie, v řeči kurzů nastupovala do role favorita 25letá internetová hvězda. A tuto pozici Američan také naplnil. Po osmi kolech Jake Paul zvítězil jednohlasně na body.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

Oba protagonisté před bojem hlásili, že svému soupeři uštědří knockout, a i když KO nakonec nepadlo, boxeři se postarali o napínavou bitvu. Tu v samotném závěru Jake Paul ještě zdramatizoval, když legendu UFC poslal ke konci zápasu na zem.

Silva navzdory vyššímu věku prokázal stále velkou bojovnost, přesnost úderů a mladému soupeři nechtěl dát nic zadarmo. Na výhru to ale nestačilo a bodové rozhodčí přesvědčil více Jake Paul, který si tak připsal největší výhru své dosavadní kariéry.

jake paul anderson silva
Zdroj: Getty Images/Christian Petersen

Pro Jakea Paula se jednalo celkově o sedmý boxerský zápas (včetně jednoho amatérského), přičemž ve všech dosud vyhrál. V minulosti porazil i bývalé bojovníky UFC Bena Askrena a Tyrona Woodleyho, které ukončil před limitem.

A jak se zdá, Paul se rozhodně nechystá končit. Po zápase se Silvou vyzval k zápasu další legendu UFC Natea Diaze, a dokonce i Canela Alvareze, mexického boxera, jenž posbíral hned několik světových titulů v různých váhových kategoriích.

22. srpna 2022 11:00 Čas čtení 10:48 Brokovnicí chtěl zabít trenéra a pracoval v McDonald's. Anderson Silva se nakonec stal jedním z nejlepších bojovníků všech dob Brokovnicí chtěl zabít trenéra a pracoval v McDonald's. Anderson Silva se nakonec stal jedním z nejlepších bojovníků všech dob

Anderson Silva zápasil v UFC v letech 2006 až 2020. Stal se šampionem střední váhy a na kontě měl 16 výher v řadě. V pozdějších letech však pod hlavičkou největší MMA organizace sbíral hlavně prohry. Po odchodu z UFC se vrátil zpět k boxu, kterému se věnoval i v dávné minulosti. Jeho fascinující příběh o cestě na vrchol a pádech si můžeš přečíst v našem článku.

Domů
Sdílet
Diskuse