Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
31. října 2022 15:35
Čas čtení 1:46

Babiš o kandidatuře na prezidenta: Budu vést pozitivní kampaň. Moji oponenti použijí cokoli, aby mě očernili

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Babiš o kandidatuře na prezidenta: Budu vést pozitivní kampaň. Moji oponenti použijí cokoli, aby mě očernili
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Refresher v pondělí navštívil tiskovou konferenci hnutí ANO, na níž vystoupil stranický kandidát na prezidenta Andrej Babiš.

V pondělí jen půl hodiny po poledni se konala na pražském Chodově tisková konference hnutí ANO, na níž byl oficiálně představen kandidát, kterého hnutí vyšle do boje o křeslo na Hradě. Oním kandidátem není nikdo jiný než Andrej Babiš. Kampaň s heslem „pomáhá lidem, proto Babiš“ prý povede pozitivně, a to i přesto, že je mu jasné, že bude čelit přesilovce tří kandidátů pětikoalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN.

30. října 2022 19:41 Čas čtení 1:06 Andrej Babiš bude kandidovat na prezidenta Andrej Babiš bude kandidovat na prezidenta

Trestně stíhaný předseda hnutí ANO Andrej Babiš předstoupil před novináře přesně 30 minut po dvanácté hodině. Na pódiu jej doprovodila jeho manželka Monika Babišová, ale také další výrazné osobnosti hnutí ANO – bývalá ministryně financí Alena Schillerová, Radek Vondráček nebo třeba Karel Havlíček. 

Ostatně kandidaturu Babiš prý konzultoval právě i s předsednictvem. „Rozhodl jsem se kandidovat na prezidenta České republiky,“ řekl hned v úvodu. „Dnešní dopolední předsednictvo mou kandidaturu podpořilo. Vím, že nejdu do prezidentských voleb jako favorit. Vím, že budu čelit přesilovce tří kandidátů pětikoalice. Vím, že moji oponenti použijí cokoli, aby mě očernili. Vím, že proti mně zase bude mediální štvanice,“ pokračoval.

Nad kandidaturou prý předseda hnutí ANO dlouho přemýšlel a nějaký čas zvažoval, že by spíše v následujících volbách do Poslanecké sněmovny znovu svedl boj o post premiéra. Nakonec se ale rozhodl kandidovat do prezidentských voleb, neboť má prý Česku i celému světu co nabídnout. Zároveň chce být ale soupeřem pro kandidáty, které podporuje koalice SPOLU, Piráti a STAN. „Teď ještě reálně hrozí, že příští prezident půjde na ruku vládě, a to by nebylo dobře. Má tu totiž být pro všechny občany,“ komentoval rozhodnutí Babiš. 

Změní rétoriku, povede pozitivní kampaň

Během tiskové konference z úst Andreje Babiše hned několikrát zaznělo, že změní rétoriku. „Ve veřejném prostoru se setkáváme s netolerancí, hádkami a někdy zlobou. Budu vystupovat s novou a mírnější rétorikou,“ znělo z Babišových úst. Svá slova později potvrdil ve chvíli, kdy nastal čas na otázky novinářů. Kandidát na prezidenta na veškeré dotazy odpovídal s klidem.

13. června 2023 15:29 Čas čtení 1:42 „Občas mě překvapuje vaše urputnost a netolerance,“ řekl Pavel Sněmovně. Co dál zaznělo v jeho projevu? „Občas mě překvapuje vaše urputnost a netolerance,“ řekl Pavel Sněmovně. Co dál zaznělo v jeho projevu?

Pozitivní prý bude také Babišova kampaň. „Budu vést pozitivní kampaň, nekandiduji totiž proti někomu, ale kandiduji, abych pracoval ve prospěch naší země a sloužil našim občanům,“ uvedl. „Lidé teď více než kdy jindy potřebují naději, potřebují člověka s jasným plánem a jasnou vizí. Člověka, který bude nezávislý, kterého nikdo nemůže koupit, zkorumpovat a který se nebude bát mocných. Člověka, který bude tvrdě hájit české zájmy a naše občany,“ doplnil Babiš.

Volba prezidenta České republiky se uskuteční ve dnech 13. a 14. ledna 2023. Říjnový předvolební průzkum ukázal, že největší souboj o křeslo na Hradě lze očekávat mezi Petrem Pavlem, Danuší Nerudovou a Andrejem Babišem. 

Pokud tě prezidentské volby zajímají, sleduj naše téma, ve kterém se dozvíš nejnovější informace týkající se kandidátů a mnoho dalšího.
Domů
Sdílet
Diskuse