Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
6. listopadu 2022 17:31
Čas čtení 1:23

Bývalý šéf Twitteru Jack Dorsey se omluvil za Muskovo hromadné propouštění zaměstnanců. Obavy projevila i OSN

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Bývalý šéf Twitteru Jack Dorsey se omluvil za Muskovo hromadné propouštění zaměstnanců. Obavy projevila i OSN
Zdroj: Wikipedia/Jack Dorsey/volně k užití

„Uvědomuji si, že mnozí jsou na mě rozzlobení. Nesu za tuto situaci odpovědnost. Důvodem je, že jsem rozšiřoval tuto společnost až příliš rychle. Omlouvám se za to,“ napsal Jack Dorsey.

Bývalý výkonný ředitel Twitteru Jack Dorsey se v reakci na hromadné propouštění zaměstnanců omluvil za současnou situaci na této platformě, kterou nedávno převzal miliardář Elon Musk. Bývalá hlava sociální sítě připouští, že za to nese odpovědnost, píše britský The Guardian.

Dorsey v sobotu zveřejnil sérii tweetů, kterými reagoval na páteční propouštění zaměstnanců Twitteru. Předpokládá se, že Musk – který společnost koupil za 44 miliard dolarů a převzal ji minulý týden – by mohl propustit až polovinu ze 7 500 zaměstnanců.

„Zaměstnanci Twitteru, bývalí i současní, jsou silní a odolní. Vždy se vyznamenají, bez ohledu na náročnost situace,“ napsal Dorsey. „Uvědomuji si, že mnozí jsou na mě rozzlobení. Nesu za tuto situaci odpovědnost. Důvodem je, že jsem rozšiřoval tuto společnost až příliš rychle. Omlouvám se za to.“

V předchozím příspěvku napsal, že je vděčný za každého, kdo kdy pracoval v Twitteru, a má ho rád. „Neočekávám, že to bude v tuto chvíli vzájemné... nebo kdykoliv jindy... a chápu to,“ dodal s emotikonem srdíčka.

Obavy má i OSN

Od doby, kdy Elon Musk převzal Twitter, utrpělo několik divizí silné škrty nebo bylo zcela zrušeno včetně týmu pro lidská práva a etiku algoritmů. Někteří bývalí zaměstnanci podali na společnost žalobu za to, že o svém propuštění nebyli dostatečně informováni.

Musk propouštění obhájil tím, že propuštění zaměstnanci dostanou tříměsíční odstupné, jelikož společnost údajně denně ztrácí více než 4 miliony dolarů.

V sobotu vysoký komisař OSN pro lidská práva Volker Türk vyzval nového majitele Twitteru, aby na této sociální síti zajistil dodržování lidských práv. Komisař varoval před šířením nenávistných projevů a dezinformací a zdůraznil potřebu zajištění soukromí uživatelů.

Novinkou je i předplatné

Twitter také začíná zavádět nový systém předplatného Twitter Blue. V rámci něj získají uživatelé u svého účtu za osm dolarů měsíčně modrou „fajfku“, která slouží k označování ověřených profilů.

Domů
Sdílet
Diskuse