Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Eduard Starkbauer TASR
6. listopadu 2022 v 13:00
Čas čtení 0:47

Elon Musk pokračuje v čistkách v Twitteru, o práci přišly tisíce zaměstnanců

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Elon Musk pokračuje v čistkách v Twitteru, o práci přišly tisíce zaměstnanců
Zdroj: Getty Images/Anadolu Agency

Většina propuštěných je z oddělení etiky, marketingu a komunikace, vyhledávání, veřejné politiky a wellnessu.

Asi polovina ze 7 500 zaměstnanců Twitteru přišla definitivně o práci. Nový majitel společnosti Elon Musk tak dodržuje slova o „velké přestavbě“. Americký ministr práce Marty Walsh označil Muskův krok za „chaotickou revizi“ a slíbil, že bude náležitosti propouštění pozorně sledovat, informuje TASR

Anketa:
Znepokojují tě kroky Elona Muska v Twitteru?
Ano, jsem uživatel.
Ne, nejsem uživatel.
Ano, i když nejsem uživatel.
Nevím.
Ano, jsem uživatel.
9 %
Ne, nejsem uživatel.
62 %
Ano, i když nejsem uživatel.
21 %
Nevím.
9 %

Většina propuštěných je podle The Guardianu z oddělení etiky, marketingu a komunikace, vyhledávání, veřejné politiky a wellnessu. Twitter propustil i celé týmy včetně týmu zaměřeného na lidská práva a globální konflikty. Rozpustil i tým, který měl na starosti kontrolu předpojatosti algoritmů, i technický tým, který zajišťoval přístupnost pro lidi se zdravotním znevýhodněním.

Elon Musk zároveň v pátek zaútočil na „skupiny aktivistů“, o nichž tvrdí, že spustili propad příjmů Twitteru z reklamy. Elon Musk podle Sky News obhajuje propouštění tím, že firma denně ztrácí čtyři miliony dolarů.

Tyto peníze by mohly platformě pomoci překonat potenciální ztrátu inzerentů, hlavního zdroje příjmů. Mnohé ze světových korporací jako General Mills, Pfizer, Audi, Volkswagen a Mondelez International pozastavily reklamy na Twitteru poté, co Musk oznámil, že reviduje pravidla o regulaci obsahu.

Domů
Sdílet
Diskuse