Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
7. listopadu 2022 20:14
Čas čtení 0:48

Dům ze Stranger Things je k prodeji. Vecnova rezidence stojí přes 36 milionů korun

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Dům ze Stranger Things je k prodeji. Vecnova rezidence stojí přes 36 milionů korun
Zdroj: Wikimedia

Chtěl bys bydlet v domě, kde hlavní záporák ze čtvrté série Stranger Things Vecna získal své nadpřirozené schopnosti? Za pár desítek milionů může být tvůj.

Pokud máš vkus na strašidelné domy z populárních seriálů, možná budeš brzy měnit bydliště. Dům, ve kterém hlavní záporák Vecna ze seriálu Stranger Things poprvé získal nadpřirozené schopnosti, je totiž na prodej. Stavba se nachází ve městě Rome v americkém státě Georgia a stojí pouhých 1,5 milionu dolarů (36 milionů korun), informuje CNN. Odoláš?

28. srpna 2022 20:08 Čas čtení 0:47 Hvězda ze seriálu Stranger Things Joe Keery vydává nový singl Hvězda ze seriálu Stranger Things Joe Keery vydává nový singl

Velmi dobře známá usedlost ze čtvrté řady oblíbeného seriálu je bydlištěm malého Henryho Creela a jeho rodiny, jenž si v problescích uvědomuje, že má psychokinetické schopnosti, které využije ke způsobování bolesti a později i k zavraždění své matky a sestry. 

Stranger Things Vecna
Zdroj: Netflix/Curtis Baker

V realitě se ale jedná o 140 let starý dům zhotovený v roce 1882 plukovníkem Hamiltonem Yanceyem, jak tvrdí inzerát. Výhoda usedlosti je nejen v její rozlehlosti (557 metrů čtverečních, sedm ložnic, sedm koupelen a dům pro hosty v zahradě), ale také ve spoustě historických detailů, které zde zůstaly zachovány – jedná se například o ručně vyrobenou knihovnu.

Podle inzerátu se však s Vecnou s největší pravděpodobností nesetkáš. Má však jinou zvláštnost; kromě starožitného vsazeného trezoru ve zdi získáš i originální a dost možná vzácný litinový pisoár. Vše za cenu více než lidovou, společně s pozemkem o rozloze 4046 metrů čtverečních zaplatíš lehce přes 36 milionů korun. Tak co, kdy se stěhuješ?

Domů
Sdílet
Diskuse