Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
14. listopadu 2022 15:40
Čas čtení 1:00

Dcera Antonína Panenky podlehla smrtelné chorobě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dcera Antonína Panenky podlehla smrtelné chorobě
Zdroj: Valerio Pennicino/Getty Images for Golden Foot

Panenkova dcera Martina prohrála svůj boj s rakovinou. Blesku to sdělil Panenkův bývalý spoluhráč z fotbalové reprezentace.

Dcera jednoho z nejznámějších českých fotbalistů a československého mistra Evropy z roku 1976 podlehla dlouhé nemoci a zemřela. Blesku to potvrdil Panenkův bývalý spoluhráč z fotbalové reprezentace. Martina, dcera autora tzv. „vršovického dloubáku“, si byla se svým otcem velmi blízká, zemřela minulý týden v pátek dopoledne.

14. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 1:00 Svět MMA truchlí. V pouhých 38 letech zemřela jedna z legend UFC, zápasník prohrál boj s těžkou nemocí Svět MMA truchlí. V pouhých 38 letech zemřela jedna z legend UFC, zápasník prohrál boj s těžkou nemocí

Většina fotbalových fanoušků si pamatuje usměvavého Panenku poté, co se vrátil z historického mistrovství Evropy v Jugoslávii s trofejí v rukách. Tu ale prakticky okamžitě vyměnil za svou dceru, s níž byl také zvěčněn na fotografiích. Měl s ní nadstandardní vztah, proto třiasedmdesátiletý zasloužilý sportovec nesl její nemoc jen velmi těžce.

„Tonda je z toho strašně nešťastný. Přestal s námi chodit na golf. A když jsem ho potkal, říkal, že je to s dcerou špatné. Martina v pátek zemřela. Byla to fajn holka. Taková tichá a mladá. Je nám Tondy moc líto,“ uvedl pro deník Blesk jeden z blízkých Panenky, dle jeho vyjádření bývalý spoluhráč z reprezentace.

Panenkova dcera se měla s nemocí potýkat již několik let. V mezidobí se jí dokonce stav i zlepšil. „Doktoři ji z toho před pár lety vysekali. Teď už prý není naděje. Ze žaludku se jí to dostalo všude,“ dodal zdroj.

5. listopadu 2022 11:37 Čas čtení 0:47 Rekordman v letech na lyžích Antonín Hájek záhadně zmizel. Policie po něm pátrá už měsíc Rekordman v letech na lyžích Antonín Hájek záhadně zmizel. Policie po něm pátrá už měsíc

Antonín Panenka byl fotbalovým záložníkem, který se proslavil svým působením v Bohemians Praha a Rapidu Vídeň. Kromě vítězství na mistrovství Evropy se stal také v roce 1980 fotbalistou roku. Aby mohl žít svůj fotbalový sen a zároveň mít rodinu, musel mít po svém boku silnou partnerku, jíž mu je manželka Vlasta. S ní měl dvě děti, syna Tomáše a dceru Martinu.

Domů
Sdílet
Diskuse