Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2022 17:03
Čas čtení 1:22
Martin Adam Pavlík

Conor McGregor čelí žalobě od bývalého kolegy. Může přijít o desítky milionů z prodeje whisky

Conor McGregor čelí žalobě od bývalého kolegy. Může přijít o desítky milionů z prodeje whisky
Zdroj: Getty Images/Ethan Miller
NEWS CONOR MCGREGOR
Uložit Uložené

Irský MMA zápasník bude muset řešit nepříjemné problémy.

Podle ESPN má irský zápasník a bývalý dvojnásobný šampion UFC Conor McGregor na krku žalobu od dlouholetého týmového kolegy a přítele Artema Lobova. Ten také zápasil v UFC. Lobov v úterý podal žalobu u irského nejvyššího soudu. Tvrdí v ní, že i on stál u zrodu McGregorovy značky whisky Proper No. Twelve, ale nebenefituje z příjmů.

Po McGregorovi chce 5 % z výnosů 600 milionů dolarů. Lobov se se svými právními zástupci bude údajně snažit u soudu dokázat, že mezi ním a McGregorem existovala dohoda o vyplacení části podílu ze zisku, ale McGregor ji nedodržel.

„Irská whisky Proper No. Twelve byla vytvořena, vyvinuta, označena a neúnavně propagována Conorem McGregorem,“ napsala následně v prohlášení mluvčí McGregora Karen Kessler. „Jakýkoli návrh, že žalobce má nárok na podíl z prodeje, je nesprávný,“ dodala.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @proper12_irish_whiskey

ESPN dále píše, že Lobov v minulosti řekl, že McGregor se mu kdysi snažil nabídnout za spoluvytvoření značky podíl jeden milion dolarů, ale odmítl to. Oba byli členy irského gymu SBG, a McGregor dokonce trénoval Lobova v reality show The Ultimate Fighter, ve které zápasníci bojovali o kontrakt v UFC.

Doporučeno
Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři 31. března 2024 14:00

McGregor momentálně natáčí s hollywoodským hercem Jakem Gyllenhaalem remake kultovního akčního filmu Road House. Do klece by se měl vrátit příští rok, musí se však půl roku před zápasem otestovat na doping organizací USADA.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

Užíval nedovolené látky?

Mnoho fanoušků spekuluje o tom, že užíval zakázané látky během zotavování se ze zlomeniny nohy, kterou utrpěl v posledním zápase s Dustinem Poirierem. Irský zápasník si podle portálu LowKickMMA myslí, že dostane výjimku a nebude muset čekat až šest měsíců, než bude moci zápasit. Na Twitteru napsal, že testy je ochoten podstoupit nejdříve v únoru. 

Sportovní portál dodává, že podobně jako v pravidlech Světové antidopingové agentury může UFC udělit výjimku z pravidla šestiměsíčního písemného upozornění za výjimečných okolností nebo pokud by přísné uplatňování tohoto pravidla bylo vůči sportovci zjevně nespravedlivé. Ale v obou případech podle pravidel UFC musí sportovec před návratem do soutěže poskytnout alespoň dva negativní vzorky.

Domů
Sdílet
Diskuse