Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
30. listopadu 2022 16:00
Čas čtení 1:33

Sam Brinton, první vysoce postavená nebinární osoba v americkém vládním systému, ukradli na letišti kufr. Hrozí jim 5 let vězení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Sam Brinton, první vysoce postavená nebinární osoba v americkém vládním systému, ukradli na letišti kufr. Hrozí jim 5 let vězení
Zdroj: Jerod Harris/Getty Images for The Trevor Project

Zdánlivě banální krádež kufru může osobu v pozici náměstka tajemníka pro likvidaci vyhořelého paliva a odpadů v Úřadu pro jadernou energetiku na ministerstvu energetiky stát svobodu.

Sam Brinton, osoba v pozici náměstka tajemníka pro likvidaci vyhořelého paliva a odpadů v Úřadu pro jadernou energetiku na ministerstvu energetiky v Bidenově administrativě, byli zadrženi policií na letišti v Minneapolis. Briton, kteří prosluli zejména jako první genderově fluidní nebinární osoba, která je vysoce postavenou osobou v americkém vládním systému, totiž měli ukrást kufr, píše The Independent. Mezi prvními přinesl zprávu například The Insider.

Brinton měli podle zprávy odstranit štítek na tašce a vložit jej do kabelky, kterou měli s sebou. Následně měli odejít od místa, kde se odebírají kufry. Policistům měli následně tvrdit, že si nejsou vědomi, že by zavazadlo ukradli. Přitom měli ze zavazadla vědomě vytáhnout oblečení, které patřilo původní majitelce.

15. února 2022 20:40 Čas čtení 1:28 Bidenovi bude v energetice radit nebinární osoba. Sam Brinton mají dva tituly z MIT, v minulosti čelili konverzní terapii Bidenovi bude v energetice radit nebinární osoba. Sam Brinton mají dva tituly z MIT, v minulosti čelili konverzní terapii

Není to tak dávno, co se o Brinton mluvilo v superlativech. Nebylo ani divu, vždyť dvojnásobní držitelé titulu z Massachusettského technologického institutu (MIT) měli být první genderově fluidní osobou, jež stane v tak důležité vládní pozici. 

„Budeme zodpovědní za hledání řešení problému, kterému jsme zasvětili svůj život a který byl po desetiletí mařen,“ uvedli tehdy na Twitteru. Do té doby se snažili hlavně o osvětu v neziskové organizaci The Trevor Project a jejím projektu na prevenci sebevražd v rámci queer komunity. 

Jejich úspěch na politickém poli by tak měl více než symbolický význam, jelikož hned od začátku se ozývaly hlasy, že by podobná osoba neměla činnost vykonávat. Problémy měli zejména konzervativci, kteří sdíleli jejich fotografie na sociálních sítích.

Sam Brinton patří mezi nebinární osoby. Kdo jsou, jak je oslovovat a co je to binarita, vysvětlujeme v rozsáhlém článku.

Dnes se ale o nich hovoří jako o zloději. Incident se odehrál již v září, kdy Brinton měli tašku odcizit. Policisté je nachytali při činu skrze bezpečnostní záběry, což nakonec Brinton donutilo změnit svou výpověď a namísto dušování se, že nic neodcizili a že si nejspíše spletli kufry, uvedli, že „nebyli úplně upřímní“, a přiznali se k odcizení kufru.

2. března 2024 14:30 Čas čtení 0:11 KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií?

Původní majitelka v něm měla mít i oblečení, jež Brinton nechali v hotelu InterContinental Saint Paul Riverfront, odkud cestovali. Celková hodnota lupu byla vyčíslena na 2325 dolarů (54 500 korun). 

Pokud budou Brinton usvědčení, hrozí jim nejen pokuta ve výši 10 tisíc dolarů (skoro 235 tisíc korun), ale také 5 let vězení. Soudní slyšení proběhne 19. prosince. A co se místa na ministerstvu energetiky týče, tam mají být dle The Independent pomalu nahrazováni kolegy. Jejich pozici nahradila Kim Petry.

Domů
Sdílet
Diskuse