Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2022 20:40
Čas čtení 1:28
Vojtěch Vanda

Bidenovi bude v energetice radit nebinární osoba. Sam Brinton mají dva tituly z MIT, v minulosti čelili konverzní terapii

Bidenovi bude v energetice radit nebinární osoba. Sam Brinton mají dva tituly z MIT, v minulosti čelili konverzní terapii
Zdroj: Jerod Harris/Getty Images for The Trevor Project
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Sam Brinton mají dva tituly z Massachusettského technologického institutu (MIT) a budou mít v Úřadu pro jadernou energetiku na americkém ministerstvu energetiky na starost likvidaci vyhořelého paliva a odpadu.

Sam Brinton se jako první genderově fluidní nebinární osoba stali vysoce postavenou osobou v americkém vládním systému. Přijali nabídku amerického prezidenta Bidena a stali se náměstkem tajemníka pro likvidaci vyhořelého paliva a odpadů v Úřadu pro jadernou energetiku na ministerstvu energetiky. „Budeme zodpovědní za hledání řešení problému, kterému jsme zasvětili svůj život a který byl po desetiletí mařen,“ uvedli na Twitteru.

Doporučeno
Kdo jsou nebinární lidé, za které se označují i Demi Lovato? Je to výmysl moderní doby, nebo jejich skutečná identita? Kdo jsou nebinární lidé, za které se označují i Demi Lovato? Je to výmysl moderní doby, nebo jejich skutečná identita? 21. října 2021 16:30
Sam Brinton patří mezi nebinární osoby. Kdo jsou, jak je oslovovat a co je to binarita, vysvětlujeme v rozsáhlém článku.

Brinton jsou zajímavou postavou, která doposud vystupovala na veřejnosti spíše v rámci aktivismu za práva LGBTQ+ komunity. Snažili se o osvětu v neziskové organizaci The Trevor Project a jejím projektu na prevenci sebevražd v rámci queer komunity. Sami jsou také obětí takzvané konverzní terapie, jíž byli vystaveni.

Domů
Sdílet
Diskuse